WSJ: Első helyre teszi saját alkalmazásait az App Store keresőjében az Apple

A The Wall Street Journal szerint az Apple szándékosan előre sorolja saját alkalmazásait az App Store találati listáján.

Tesztjeik során megállapították, hogy egyszerű keresőszavakra (pl. ‘térkép’) az esetek több mint 60%-ában Apple alkalmazást ajánl fel első találatként az App Store keresője. Olyan alkalmazások esetében, melyek bevételt is hoznak (pl. Apple Music, Apple Books) ez a szám 95%-ra ugrik.

Az Apple is tesztelte a jelenséget, és bár a tesztelési folyamatot nem osztották meg, azt elárulták, hogy eltérő eredményre jutottak. Azt állítják, hogy az algoritmus, amely rangsorolja a találatokat nem tesz különbséget a saját és konkurens alkalmazások között.

A cég szerint a felhasználói elkötelezettség állhat a dolog mögött, ugyanis sokan az App Store keresőjét használják arra, hogy gyorsan megtaláljanak és megnyissanak egy alkalmazást.

“A cég szerint a [találati lista] rangsorolását legjobban befolyásoló négy tényező a letöltések, az értékelések, a relevancia és a »felhasználók viselkedése«. A felhasználók viselkedése, ami az Apple szerint a legfontosabb tényező arra vonatkozik, hogy a felhasználók milyen gyakorisággal választják ki az adott alkalmazást egy keresést követően, és töltik is le azt” - mondta az Apple szóvivője.

A The Wall Street Journal gyanúsítása már korántsem meglepő, hiszen Apple az EU-ban és az Egyesült Államokban is fokozottan górcső alá került az utóbbi időben. A céget múlt héten kongresszus elé állították a technológiai versengés ügyében, illetve trösztellenes kampány is indul ellenük Európában.

Te mit gondolsz erről?

1 hozzászólás
j2smith
2019. 07. 29. @ 15:56
j2smith képe

Hazugság, ami már annyira nem is meglepő az Apple részéről.
Nem az App store-.t használom arra, hogy elindítsam a Maps-et, vagy Safari-t, vagy Word-öt. Ezek hülyék, ha azt hiszik, ezt beveszi valaki.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!