Új nevet kapott a negyedik generációs Apple TV

Az Apple úgy döntött, hogy átnevezi a régi Apple TV-t, hogy egyértelműbb legyen a kínálat.

2015 szeptemberében mutatta be az Apple az első tvOS-t futtató Apple TV-t. Egészen idáig negyedik generációs modellként hivatkoztunk rá, de az Apple a héten adott neki egy új nevet: Apple TV HD.

Ez kicsit félrevezető, hiszen már a második generációs Apple TV is tudott 720p-t, a harmadik generáció pedig már tudta az 1080p-t is, de azért nézzük el ezt most az Apple-nek.

Az új név mögött valószínűleg az áll, hogy így csak 2 Apple TV-t árul a cég:

  • Apple TV HD
  • Apple TV 4K

A vásárlók pedig ránézésre el tudják dönteni, hogy melyik modell milyen felbontásra képes és hogy ez alapján melyikre van szükségük. Ebből a szempontból kiváló döntés volt az átnevezés!

Az persze már más kérdés, hogy az Apple egy több mint 3 éves médiaboxot árul 52990 forintért, de legalább biztosítanak egy alacsonyabb árú belépőmodellt azoknak, akiknek nincs szüksége nagy sebességre és 4K felbontásra.

1 hozzászólás
yudansha
2019. 03. 29. @ 07:41
yudansha képe

Szerintem már az is melléfogás, hogy "Apple TV". Ez nem TV, és bárkinek mesélek róla, magyarázkodással kezdem. A névválasztás amúgy sem erőssége az Apple-nek, pl Számok (Numbers) Pages (oldalak) stb. Próbáltatok már valamilyen problémára rákeresni a neten? Mi sem könnyebb megtalálni, hiszen az angol kereséssel (magyar nyelvű oldalakon soha nincs megoldás semmire) máris jönnek a találatok.... csak egyik sem releváns. Miért nem lehet egyedi, normális neveket adni?!
Most aztán rendbe raktak mindent: Apple TV HD. Szuper. :)
Maga az eszköz viszont tényleg nagyszerű, én napi szinten használom.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!