Túlbecsüli az Apple telefonjai akkumulátorát a Which? szerint

A Which? nevű brit fogyasztói érdekképviselet szerint az Apple több iPhone modell akkumulátorának élettartamát jelentősen túlbecsüli.

Az érdekképviseleti csoport kilenc iPhone modellt tesztelt, melyek mindegyike hamarabb lemerült az elvártnál. A legnagyobb eltérést ígéret és valóság között az iPhone XR mutatta, mely csaknem 51%-kal, a legjobban teljesítő modell pedig 18%-kal kevesebb ideig bírta a teszt során.

Az Apple azt nyilatkozta, hogy szigorú tesztelési folyamatuk miatt továbbra is tartják magukat az eredeti számokhoz.

A hardver és a szoftver közötti szoros integráció révén az iPhone úgy lett megtervezve, hogy intelligens módon kezelje az energiafelhasználást az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében. A tesztelési módszerünk ezt az intelligenciát tükrözi. A Which? nem osztotta meg velünk a módszertanát, így nem tudjuk összehasonlítani eredményeiket a miénkkel. Mi megosztjuk tesztelési módszereinket, amelyeket itt részletesen közzéteszünk.

A Which? elmondta, hogy függetlenül vásárolt, vadonatúj telefonokat 100%-ra töltöttek, majd tesztelték, hogy folyamatos hívás alatt mennyi ideig húzzák. Az Apple mellett négy másik gyártó okostelefonjait is tesztelték, melyek közül csak a HTC volt az, aki az Apple mellett túlbecsülte készülékei akkumulátor-kapacitását. A Samsung, a Sony és a Nokia inkább a valós érték alá lőttek.

A Which? tesztjeiről itt olvashatsz bővebben.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!