Szebb borítókat kapnak az Apple Music lejátszási listák

Ha Apple Music előfizető vagy észrevehetted, hogy az utóbbi időben az Apple szépen lassan lecserélte a válogatások borítóit. Ez nem a véletlen műve, a cég könnyebben felismerhető lejátszási listákon dolgozik.

A The Verge kifaggatta az Apple Music globális szerkesztői igazgatóját, Rachel Newman-t arról, hogy mi áll a változtatások mögött.

Az indoklás mögött semmi sátáni nem rejlik, az Apple egyszerűen szeretné azt, ha a válogatások borítói jobban tükröznék a rajtuk rejlő számok hangulatát és ezt úgy valósították meg, hogy olyan művészeket kértek fel, akik már dolgoztak nagy nevek albumborítóin. Az alul középen lévő rózsás skorpiót például ugyanaz a személy tervezte, aki a Migos amerikai hip hop trió Culture albumának borítóját készítette.

A számok stílusához passzoló borítóktól az Apple azt várja, hogy a felhasználók könnyebben fedeznek majd fel olyan zenéket, amiket szívesen hallgatnának.

Az alkotások megrendelésekor az Apple szerete volna specifikus kultúrák gyökereit megragadni. “Manapság már nincs olyan kemény határvonal a műfajok között, mint egykor”, mondta Newman. Ahogy ő fogalmazott, a mai zene már egy olvasztótégely.

Carlos Perez, aki korábban a Despacito videoklippjén dolgozott, elmondta hogy az Apple-től nagy szabadságot kapott a borítók készítésekor, aminek nagyon örül, mert így hiteles munkát tud kiadni a kezei közül.

Az Apple azt tervezi, hogy az elkövetkezendő pár hónapban több ezer Apple Music lejátszási listának cseréli le a borítóját. Kíváncsian várom, hogy miként fest majd az új, színesebb Önnek fül a Zene alkalmazásban.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!