Ping sorsára jutott a Connect

Ha az elmúlt 10 évben nem figyelted az Apple zenével kapcsolatos közösségi próbálkozásait, akkor a címnek semmi értelme nincs számodra.

Az Apple tegnap bejelentette, hogy megszüntetik az Apple Music Connect szolgáltatást, mely egy Apple Music alkalmazásba épített közösségi oldal volt.

Az Apple Music Connecten keresztül a stúdiók, zenészek és zenekarok egyszerűen oszthattak meg média-tartalmakat és szöveges bejegyzéseket rajongóikkal, akik utána lájkolhattak és megjegyzést is fűzhettek a posztok alá.

Ez a Facebookra hajazó közösségi oldal azonban a legtöbb felhasználónak inkább furcsa volt az Apple Music alkalmazásban, ezért is rakta el az Apple az iOS 11-gyel az Önnek fül mélyére. Most azonban onnan is eltűnik.

Akik régóta követik az Apple sorsát, tudhatják, hogy az Apple Music Connect nem az első olyan Apple közösségi szolgáltatás volt, ami a zenekedvelőket kötötte volna össze a zenekészítőkkel.

Az Apple Ping még 2010-ben kezdődött az iTunes részeként és egy Twitterre hasonlító közösségi oldal volt a zenelejátszóba építve, ahol a rajongók követhették kedvenc művészeiket. Mivel a szolgáltatás nem volt sikeres, az Apple 2012-ben megszüntette.

A 2015-ben bemutatott Apple Music Connect most ugyanígy járt, bár legalább annyit elmondhat magáról, hogy 1 évvel tovább bírta, mint elődje.

Vajon az Apple 5 év múlva újra megpróbálkozik majd egy zenén alapuló közösségi oldallal vagy rájönnek, hogy nem megy ez nekik?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!