Pénzügyek: Apple Card és Apple Pay x2

Néhány Apple dolgozó már megkapta az Apple Card bankkártyáját, néhány országban már használható az iTunes Store-ban az Apple Pay és valószínűleg holnaptól itthon is lesz Apple Pay!

Ben Geskin Twitteren megosztott pár képet arról, hogy milyen csomagolásban érkezik majd az Apple Card, az Apple első saját bankkártyája:

Állítása szerint a képekhez egy Apple alkalmazotton keresztül jutott, vagyis az Apple már néhány alkalmazottjához eljuttatta a bankkártyát.

Az Apple Card egyrészt egy digitális bankkártya, amit iOS eszközeidről használhatsz ott, ahol az Apple Pay elfogadott, másrészt pedig egy fizikai bankkártya is. A fizikai kártya különlegessége, hogy titániumból készül és szinte semmi sallang nem található rajta: nincs kártyaszám, se lejárati idő, sem pedig CCV szám. Ezeket az iPhone-on lévő Wallet alkalmazáson keresztül tudják majd elérni a felhasználók.

Az Apple Card csak valamikor nyáron fog elrajtolni az Egyesült Államokban, de érdekes tudni, hogy az Apple dolgozói már tesztelik az újszerű fizetőeszközt.

Ha már az Apple Pay felmerült, az Apple óriási dolgot tett, amit igazából már a funkció bemutatásakor illett volna meglépniük.

Frissített támogatási oldalukon jelzik, hogy az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Szingapúrban, Hong Kongban, Tajvanon, Oroszországban, Ukrajnában és az Egyesült Arab Emirátusokban hamarosan lehetséges lesz az Apple Pay használatával fizetni az Apple szolgáltatásokért.

Vagyis a jövőben az Apple Pay-jel fizethetőek lesznek az iTunes Store vagy App Store vásárlások, az iCloud tárhely és az Apple Music előfizetés.

Az Egyesült Államokban ráadásul az Apple Pay Cash funkció is támogatott lesz.

Végül pedig egy infó nekünk: ha minden igaz, akkor holnaptól elérhető lesz itthon az Apple Pay!

Az Apple még 2014-ben az iPhone 6 bemutatóján mutatta be az egyszerűsített érintés nélküli fizetőrendszert, így elmondhatjuk, hogy röpke 4,5 év alatt jutott el hozzánk a funkció.

A Szifon.com információi szerint a támogatott bankok közt kezdéskor az OTP-re lehet leginkább számítani.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!