Megvette az Apple az Intel modem bizniszének egy részét

Az Apple múlt hét csütörtökön bejelentette, hogy megvette az Intel azon részlegét, ami az okostelefonokba tervezett modemeket tervezte. Ez természetesen azonnal adott munkát az elemzőknek.

A felvásárlásnak köszönhetően 2200 Intel alkalmazott kerül át az Apple-höz, valamint az Apple tulajdonába kerülnek az Intel szellemi tulajdonai és gépei is.

Ez az egész az Apple-nek 1 milliárd dollárjába került, ami a Beats után a cég második legnagyobb felvásárlása.

Ezzel az Apple tulajdonába kerül több mint 17000 vezeték nélküli technológiákkal kapcsolatos szabadalom, de egy részüket az Intel használhatja a jövőben még és gyárthatnak modemeket okostelefonoktól eltérő eszközök, például személyi számítógépek, önvezető autók vagy egyéb okoskütyük számára.

A Reuters úgy gondolja, hogy ennek a felvásárlásnak már 2021-ben megláthatjuk a gyümölcsét, elemzésük szerint az Apple ugyanis addigra néhány termékébe a saját modemét tervezi tenni. Ez egészen meglepő lenne, mert a korábbi becslések 2022 és 2025 közé tették az első Apple modemek érkezését.

Annyi mindenesetre biztos, hogy az Apple-nek nem kell túlságosan sietnie, a Qualcomm-mal még bőven tart a 6 éves szerződésük.

Szerinted képes lesz az Apple arra a modemekkel, amire a saját processzorokkal tett az A-szériás csipekben és lehagyja az iparágat?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!