Rengeteg új előfizetést mutatott be az Apple

It’s show time összefoglaló: lécci adj nekünk pénzt!

Az Apple tegnap este 6-kor megtartotta legújabb médiaeseményét, ahol bemutatták, hogy miként tervezik a jövőben növelni bevételeiket: szolgáltatásokkal.

Ez persze nem újdonság azoknak, akik az elmúlt pár évben figyelték az almás cég körüli trendeket, de elszomorító lehet azoknak, akik a számítógépek és az innovatív kütyük miatt szerették meg az Apple-t.

Az Apple sok újdonságot bemutatott, de ezek többsége vagy nyáron, vagy ősszel érkezik és akkor se biztos, hogy elérhető lesz itthon. Mindenesetre azért vágjunk bele és nézzük meg, hogy mikkel szeretne az Apple még több pénzt kihúzni a felhasználók zsebeiből!

Apple News+ (mától elérhető az Egyesült Államokban és Kanadában)

Ha az Egyesült Államokban vagy Kanadában élsz, akkor több mint 300 magazin közül válogathatsz az Apple News alkalmazáson keresztül havi 9,99 amerikai vagy 12,99 kanadai dollárért.

A magazinok közt lesznek olyanok, amiket direkt az Apple News alkalmazáshoz terveztek, de olyanok is lesznek, amik csak egyszerű PDF-ek. Egyelőre még bőven vannak olyan tartalmak, amik szépek és látványosak, de közel sem biztos, hogy ez tartósan így lesz.

Persze mivel itthonról amúgy sem érhető el ez a szolgáltatás, ez igazából majdhogynem teljesen mindegy számunkra.

Apple Card (nyártól elérhető az Egyesült Államokban)

Az Apple kiadott egy hitelkártyát, ami titániumból készült és nagyon szexi:

Utoljára a G4-es PowerBookot készítette titániumból az Apple, reméljük, hogy ezúttal nem lesz gond - elvégre nincsenek zsanérok a kártyán

Sajnos csak az Egyesült Államokban működik és ott is csak nyártól, de talán egyszer majd hozzánk is eljutnak a cég ilyen újdonságai.

Apple Arcade (ősztől elérhető és talán itthon is)

Egyelőre még nem bejelentett összegért fizethetsz elő az Apple Arcade-re, ami egy macOS, iOS és tvOS játékokat gyűjtő szolgáltatás lesz.

A különlegessége az lesz, hogy exkluzív játékokkal játszhatsz rajta és egyszerűen folytathatod a játékokat eszközeid közt.

A játékokban az előfizetési díjért cserébe nem lesznek alkalmazáson belüli vásárlások és reklámok se, így valószínűleg jobb lesz a játékélmény.

A szolgáltatás idén ősszel érkezik majd és már biztos, hogy rajtkor is több mint 100 játék lesz rajta, amit sehogy máshogy nem játszhatsz majd.

Ha ez beválik, határozottan az Apple legnagyobb dobása lehet. A siker igazából az árazáson és a szolgáltatásba belépő fejlesztők számán múlik. Előbbit az Apple még titkolja, utóbbit pedig csak idővel láthatjuk majd meg.

Apple TV Channels (májustól iOS-en és tvOS-en, ősztől macOS-en)

A TV alkalmazás okosabb lesz és ajánlásokat ad majd nézési szokásaid alapján, hogy mi érdekelhet, valamint lehetővé válik, hogy más alkalmazásokban lévő előfizetéseid tartalmait is élvezhesd az alkalmazáson keresztül.

Így például ha van egy HBO előfizetésed, akkor egy gyors beállítás után HBO sorozataidat az Apple TV alkalmazáson keresztül is élvezheted.

Kezdéskor több mint 150 szolgáltató alkalmazást fog támogatni az Apple, vagyis bőven lesz honnan aggregálnia a tartalmakat az új TV alkalmazásnak.

Apple TV+ (ősztől)

Az Apple egy rakás tehetséges embernek adott egy rakás pénzt, hogy csináljanak jó TV műsorokat, filmeket és dokumentumfilmeket és ezeket egy csokorba fogta. Ez az Apple TV+, az Apple válasza a Netflix sikerére.

Ősztől egy szintén be nem jelentett havi összegért élvezheted azokat a gyerekbarát, politikailag korrekt műsorokat, amik az Apple szerint szórakoztatóak lehetek.

A szolgáltatáshoz arcát adta többek közt Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, J.J. Abrams és Jason Momoa is.

Vélemény

A legjobb ebben az eseményben az volt, hogy az Apple múlt héten bemutatta az új iPadeket és frissítette az iMac-et, valamint hogy ezt nyáron már nem kell végigülnünk, amikor az Apple bemutatja új operációs rendszereit a WWDC-n.

5 hozzászólás
yudansha
2019. 03. 26. @ 07:10
yudansha képe

Sziasztok!
Nekem már a cikk címe is furcsa egy kicsit. Lehet, hogy itt Mo-n ezek a szolgáltatások egyelőre nem relevánsak, attól még nagyon jó irányba haladnak. Én szeretem az HBO-t, Netflix-et, úgy általában a streaming szolgáltatásokat, korrektebb, mint torrentezni, vagy reklámokat nézni. Miért kellene bármilyen szolgáltatást ingyen adnia az Apple-nek? A 9.9 dollár igazán nem sok, de lehet, hogy én látom rosszul. Van, ahol az Appletúllőtt a célon az árazással, de ezt már ők is tudják. Legalább az Apple-ös oldalakon ne kelljen már állandóan ekéző, szarkasztikus írásokat olvasnom, főleg egy új, jó irányról. Talán váltani kellene, ha már nem valaki kiábrándult.
Bocsánat, ha valamit félreértettem, no offense, csak szeretném, ha ez az oldal megmaradna korrekt, objektív Apple-ös oldalnak. Szép napot!

Nagy Konstantin
2019. 03. 26. @ 11:35
Nagy Konstantin képe

@yudansha 2 dolog miatt bánt az, hogy ilyen irányokba terjeszkedik az Apple:

– csak azért csinálják, hogy több bevételük legyen
– az újdonságok többsége itthon úgysem lesz elérhető

Második pontról bővebben: az Apple nem törődik Magyarországgal, ami engem elszomorít. nincs QuickType billentyűzet, nem megy a Siri-javaslatok (amíg Németországban voltam, nagyon hasznosnak találtam), nincs Apple News, stb. Néhány ilyen USÁ-ra korlátozott funkció több országra való kiterjesztésével az Apple iOS 8 óta (5 éve!!) nem foglalkozott.

Szép és jó dolog egy Apple Netflix, de amíg le vagyunk itthon "szarva", addig nem tudok tapsolni neki. Szerinted lesz majd magyar szinkron vagy legalább felirat az Apple által gyártott filmekhez? :-D

A cikk címéről: Nem vagyok kiábrándulva az Apple-ben, de egy közel két órás eseményt tartottak most, ahol csak arról volt szó, hogy hogyan lehet nekik több pénzt adni szolgáltatásokon keresztül. Nem mutattak be érdekes új hardvert vagy szoftvert - pedig lássuk be, hogy legtöbben ezen az oldalon a hardverek és/vagy a szoftverek miatt estünk bele a cégbe.

Az oldal címe okkal BeszéljükMac, de manapság nagyon kevés dolog történik a Mac világában. Remélhetőleg a Marzipan projekt majd nyáron feldobja a dolgokat, nagyon bizakodóan várom az idei WWDC-t.

Remélem sikerült átadnom, hogy hogy érzek ezzel kapcsolatban és köszi a kommentet! A jövőben megpróbálok objektívebb maradni ;-)

UI: amúgy azt nem tudjuk, hogy 9,99 dollár lesz-e az Apple TV+, azt még nem fedték fel, szóval az árazást egyelőre ne védjük :-P

yudansha
2019. 03. 26. @ 12:39
yudansha képe

Kedves Konstantin!

" – csak azért csinálják, hogy több bevételük legyen "
Yepp, a szeretetszolgálatokat leszámítva mindenki így csinálja, ők is.

" – az újdonságok többsége itthon úgysem lesz elérhető "
Így igaz, ettől még a fejlődés az fejlődés, nem kell megsértődni, mert nem mi vagyunk a fő célközönség.

Egyébként engem is bosszant az Apple néhány húzása, pl miért nem elérhető nálunk a Siri az Apple TV-re, mikor minden másra igen, vagy ilyen banális dolog, hogy miért nincs emelkedő ébresztőhang, még az iTunes Store-ban sem? Sorolni tudnám estig ezeket a dolgokat, de a streaming szolgáltatások bevezetése most pont nem ilyen. Az objektivitás lényege szerintem az, hogy a máshol összeszedett negatív érzéseinket nem töltjük bele az amúgy pozitív dolgokba. Mert akkor minden rossz lesz, és felesleges bármivel foglalkozni ebben a témában.

Sokan a hardver és a szofver miatt szeretnénk az Apple-t? Szerintem nem. Sokan gyártanak mindkettőt, mégsem ők a kedvenecek. Ami miatt az Apple-t szeretjük, az a filozófia a termékek mögött, ez köszön vissza a termékeikben, és most már a szolgáltatásaikban is.

Még egy gondolat. 8-10 évvel ezelőtt rengetegen kifogásolták, hogy az iPhone-okkal nem lehet Bluetooth-on fájlt küldeni és fogadni. Szinte mindenki szidta az Apple-t, de a magas biztonságnak viszont mindenki örült, pedig a két dolog egy és ugyanaz volt, csak az emberek nem tudták, hogy a biztonsági betörések jelentős hányada annak idején pont a BT fájlküldés miatt jöhetett létre. Sokszor egész egyszerűen nincs elegendő információnk tisztán látni, érteni a döntések okát. Nem állítom, hogy az Apple nem követ el hibákat, de ítéletet akkor hozzunk, ha biztosan mindent tudunk a témában.

Köszönöm, hogy elolvastad, köszönöm a gondolataidat. Szép napot!

Ati
2019. 03. 27. @ 23:11
Ati képe

Szegény Jobs forog a sírjában. Sajna évek óta. :-(

j2smith
2019. 03. 28. @ 09:40
j2smith képe

yudansha

A szeretetszolgálat Te vagy, aki annak örül, hogy másnak (USA) jaj de jó! Pontosan én vagy a kapitalista, aki elvárja a szolgáltatást, a jó terméket, a jó alkalmazást azért a zsák pénzért, amit befizetek neki. Ezekből egyre kevesebb, és egyre sz@rabb jut csak. Ahogy @Ati írta: Jobs forog a sírjában.

ApplePay évek óta képtelen eljutni ide, miközben a háborús Ukrajnába igen. . Siri SOHA sem fog magyarul érteni. stb..
A pénzemért elvárom a globális fejlesztést. Ha ide hozza a hardverét az Apple, az arra épülő szolgáltatásokat miért nem? Azzal lehet szakítani, nem a vassal.
És valóban semmi innováció, semmi újdonság. Streaming??? Van 1000, jobb, magyarabb. HBO Go full magyar. Netflix ma 20%, év végére akár 80%. Apple ???
Virtuális kártya jópofa, de igazán nem vált ki semmit, csak egy plusz. Mert készpénzt nem tudsz felvenni vele, naponta futok bele, hogy nem lehet kártyával fizetni. Ha meg vinni kell a kártyát magammal, akkor minek a virtuális kártya??

Szóval jó lenne hinni a feltámadásban, jöhetne már Jobs, mert nagyon kell!

ui: mielőtt elhajtanál, én akkor lettem Apple függő, amikor az még nagyon jó volt. Amiért lehetett szeretni, pl TimeCapsule. Sokan lefikázzák, pedig nagyszerű dolog!!! Mert egy ökoszisztéma volt. A-tól Z-ig. És miután erre épül az összes informatikai cuccom, nehéz lenne váltani.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!