Hajlítható kijelzős Apple Watchra kapott szabadalmat az Apple

Az Apple a héten szabadalmaztatott egy hajlékony kijelzős okosóra dizájnt, melyből könnyen lehet a jövőben új Apple Watch. A szabadalmat a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) adta ki, és több különféle tervrajzot is tartalmaz.

Ahogy a képen is látszik, a hajlékony microLED kijelző teljesen egybeolvad az óraszíjjal, és egy vékony, majdnem egyenletes felületet alkotnak.

A hajlékony kijelző gondolata egyébként sok gyártó érdeklődését felkeltette az utóbbi időben, hiszen rengeteg előnye van az üveg kijelzővel szemben. Könnyebb, strapabíróbb és sokkal elegánsabb kütyük születhetnek belőle. Az Apple szabadalma olyan panelekkel kecsegtet, melyek összehajthatóak vagy akár feltekerhetőek, ami egy okostévé esetében például hatalmas áttörés lenne helytakarékosság szempontjából.

Számos Kínai és Koreai mobilgyártó cég már dolgozik hajlítható kijelzős telefon fejlesztésén, a Samsung például mai eseményén tervezi bemutatni Galaxy Fold nevű hajtogatható készülékét, a XiaoMi pedig már múlt hónapban beharangozta még bizonytalan nevű új modelljét.

Az Apple már 2014 óra foglalatoskodik a microLED kijelzők vizsgálatával, és a LuxVue-val karöltve hajlítható OLED kijelzők kifejlesztésével is kísérleteznek, de egyelőre nem látjuk jelét annak, hogy a közeljövőben piacra dobnának valami hasonlót.

Reméljük, hogy mikor az Apple behozza lemaradását, olyan eszközt mutat majd be, amire érdemes lesz várni.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!