Frissült az iMac és az iMac Pro

Frissült az iMac és az iMac Pro

Az Apple az elmúlt órában frissítette az iMac és iMac Pro számítógépeket. Nagy újdonságokról nincs szó, de azért nézzük meg, hogy mire számíthatunk!

Az Apple utoljára 2017 júniusában frissítette az iMac családot, így igazán itt volt már az ideje, hogy kiadjanak valami újat.

Az új talán nem a legjobb szó rá, hiszen továbbra is 5400 fordulatos merevlemez van az alapmodellben és nem került bele a T2 csip se, de legalább elmondhatjuk, hogy az Apple frissítette az iMac családot és ez is valami – ne legyünk telhetetlenek.

A gépek belsejében az Intel 8. és 9. generációs processzorai találhatóak meg, amik akár 5 GHz-en is ketyeghetnek Turbo Boosttal a 27 colos modellben.

Ami a processzorfrissítésnél hasznosabb, hogy új Vega GPU-k is kerülhetnek a gépekbe, méghozzá az AMD Radeon Pro Vega kártyái. A 21,5 colos modellbe a Vega 20, a 27-esbe pedig a Vega 48 került. Ezek ugyanúgy feláras lehetőségek, mint a MacBook Pro család esetén, de ha valakinek szüksége van az extra grafikus teljesítményre iMac-jében, legalább meg tudja most már szerezni.

A gépek memóriája is gyorsult, most már 2666 MHz-es DDR4 memóriával szállítja őket az Apple és akár 64 gigát is rendelhetsz belőle.

Az iMac a frissítés mellett legalább nem drágult, az viszont kicsit kínos, hogy a nem retina kijelzős belépőmodell is változatlan áron a kínálatban maradt.

Most térjünk át az iMac Pro változásaira!

Itt kisebb frissítés történt, igazából 2 új rendelhető opcióról van szó.

Az egyik az, hogy mostantól akár 256 GB RAM-mal is választható a bestia és elérhetővé vált az AMD Radeon Vega 64X grafikus gyorsító is.

Ami még örvendetes, hogy ezekkel az új lehetőségekkel az Apple csökkentette a RAM, tárhely és GPU bővítések árait is az iMac Pro-nál.

Mi a véleményed az új iMac frissítésekről?

1 hozzászólás
Appleboy
2019. 03. 19. @ 23:45
Appleboy képe

Ez csak ráncfelvarrás...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!