Frissült a MacBook család

Az Apple tegnap délután frissítette a MacBook családot.

A retina kijelzős 12 colos MacBook nincs többé, megszűnt a Touch Bar nélküli 13 colos MacBook Pro és olcsóbb lett a MacBook Air. Nézzük meg a frissített palettát!

A MacBook Air hardvere szinte nem változott, az alapmodellben továbbra is ugyanaz az 8. generációs Intel Core i5 processzor van benne 8 GB RAM-mal és 128 GB SSD-vel, ahogy azt már megszokhattuk, két újítás történt csak: olcsóbb lett és mostantól 429990 forintért megvásárolható, valamint True Tone kijelző került bele.

A Touch Bar nélküli MacBook Pro-t leváltó új, Touch Barral felszerelt 13 colos belépő modell specifikációi már egy fokkal izgalmasabbak. 4 magos 1,4 GHz-es 8. generációs Intel processzor került bele ugyanúgy 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. A Touch Bar nélküli variánshoz képest újítás még a True Tone kijelző és az Apple T2 csip is. Ez az új belépő MacBook Pro 509990 forintról indul.

Az olcsóbb MacBook Air mellett a palettában nem maradt hely a 12 colos MacBooknak, így az Apple megszüntette a modellt. Most ismét ott vagyunk, mint 2015-ben a gép bemutatása előtt, vagyis nincs sima MacBook, csak Pro és Air.

További érdekesség még, hogy ha ragaszkodsz az Esc billentyűhöz egy hordozható Apple gépen, az új MacBook Air az egyetlen lehetőséged.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!