Fejlesztői hírek

Az iOS 11-el együtt a fejlesztőknek lehetősége nyílt részletekben adagolni az alkalmazás frissítéseket. Az Apple ezt most kiterjesztette a Mac App Store-ra is.

Az Apple fejlesztői oldalán egy bejegyzésében így írja le a funkciót:

“Mostantól fázisokban is feltöltheted a frissítéseket macOS alkalmazásodra úgy, hogy bekapcsolod a Phased Release for Automatic Updates-t (Automatikus Frissítések Szakaszos Kibocsátása) az App Store Connectben. A frissítésed az automatikus frissítést engedélyező felhasználóid napról napra növekvő százalékához jut el 7 nap leforgása alatt.”

A frissítések a következő ütemben kerülnek napvilágra:

  1. nap - 1%
  2. nap - 2%
  3. nap - 5%
  4. nap - 10%
  5. nap - 20%
  6. nap - 50%
  7. nap - 100%

Nem sokkal később egy másik hír is érkezett, az új alkalmazásoknak és a frissítéseknek március 27-étől támogatnia kell az iPhone XS Max és a 12,9 colos harmadik generációs iPad Pro eszközöket.

Az új alkalmazásokat és frissítéseket az iOS 12.1 SDK (szoftverfejlesztői készlet) vagy későbbi változat segítségével kell majd fejleszteni, továbbá megfelelő képernyőfotók is kellenek az App Store-hoz. Hasonlóképpen az Apple Watch alkalmazások és frissítések számára is szabványosították a watchOS 5.1 SDK-t vagy későbbi verziót, és arra is oda kell figyelni, hogy az Apple Watch Series 4 új kijelző méretének megfeleljenek.

A tavalyi év végén az Apple már beharangozta, hogy márciusig minden alkalmazásnak támogatnia kell majd az iOS 12-t, és most részleteket is kaptunk. Azóta megjelent a harmadik generációs iPad Pro, így ezzel is kiegészítették az kikötéseket, illetve az első határidő kitűzésekor még az iOS 12.1 SDK sem jött ki.

Az Apple arra is biztatja a fejlesztőket, hogy amennyiben nehézségekbe ütköznek az iOS 12 és tvOS 12 szigorított memóriakezelési szabályaival kapcsolatban, forduljanak hozzájuk kivételes tanusítványokért.

Az iOS 12.2, watchOS 5.2, macOS 10.14.5 és tvOS 12.2 megjelenése hétfőre várható. A Swift-ben fejlesztők számára ildomos lenne mihamarabb áttérni az iOS 12.2 SDK-ra, mert abban benne van a Swift 5 és az ABI stabilitás is. A Swift kódot tartalmazó alkalmazások fájlmérete jelentősen csökken majd az új SDK-val buildelve, és gyorsabban tudnak majd elindulni, mivel az Apple most először beépíti a Swift keretrendszerét az operációs rendszerbe, így az alkalmazásoknak nem kell magukba csomagolni azt.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!