Extra felugró ablakot kaptak az előfizetések

Az Apple egyértelműbbé tette a felhasználónak, hogy előfizet valamire.

David Barnard fejlesztő Twitteren közölte először észrevételét, miszerint az Apple bevezetett egy plusz felugró ablakot az iOS-es előfizetés menetébe.

Így mostantól ha előfizetsz egy szolgáltatásra, a Touch ID-s/Face ID-s azonosítás után kapsz még egy felugró ablakot, ami figyelmeztet arra, hogy az előfizetés havidíja minden hónapban levonásra kerül a számládról, hacsak nem szakítod meg az előfizetést a hónapforduló előtt egy nappal.

Sokan kritizálják az Apple-t, hogy nem teszi elég egyértelművé az előfizetéseket - többek közt én is, mert például édesanyám véletlenül előfizetett a Duolingo-ra, anélkül, hogy tudta volna és ezt csak fél évvel később vettem észre nála.

Plusz egy felugró ablak persze nem tökéletes megoldás, de legalább látszik, hogy az Apple-nél gondolkodnak a probléma orvoslásán.

1 hozzászólás
TigerCat-hu
2019. 04. 12. @ 15:27
TigerCat-hu képe

Én azt tenném kötelezővé, hogy az app leírásában pontosan, egyértelműen és részletesen fel legyen tüntetve minden extra díj. Pl. pro fícsör és társai. Mac-en főleg. Ott valami botrányos, hogy mennyire nincs információ arról, hogy mi kerül plusz pénzbe...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!