Egyre nagyobb az Apple szoftveres csapata

A Thinknum statisztikái szerint több szoftvermérnököt foglalkoztat idén az Apple, mint hardver mérnököt.

A statisztikához gyűjtött adatok az Apple saját állásportáljáról származnak és 2016 első negyedévéig mennek vissza. Az Apple hardveres cégként kezdte pályafutását, és a tavalyi év harmadik negyedévével bezárólag még a hardver mérnökök száma dominált, de ez mostanra megváltozott.

Ahogy a diagramon is látszik, a szoftvermérnökök száma 2019 februárjában már jóval meghaladja a hardver mérnökök számát, és ez annyira nem is meglepő.

Az Apple a szolgáltatások egyre színesedő tárházával állt elő az elmúlt években, és idén is várhatunk újakat. A valószínűleg március 25-én tartandó eseményen várhatóan bemutatásra kerül például a frissített Apple News és az “Apple Movies”, melyek könnyen elérhetővé teszik majd filmes- és hírtartalmakat az előfizetők számára, ahogy azt az Apple Music teszi a zenével.

A gépi tanulásra is komoly hangsúlyt helyez mostanában az Apple, és az ezzel foglalkozó csapat, John Gianannandreával az élen egyre bővül, szintén növelve ezzel a szoftveres foglalkoztatottságot.

A cég és az eladások száma is egyre növekszik, jelenleg 1,4 milliárd Apple eszköz van a világon aktív használatban. Így természetes, hogy megnövekedett a szolgáltatásokra való igény is.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!