Csütörtök óta a külső gyártótól származó akkumulátor sem zárja ki a garanciát

Nem eredeti Apple akkumulátor van a telódban? Semmi gond.

Az Apple boltok Genius Barjai és az Apple által jóváhagyott műszaki szaküzletek február 28-ától a harmadik féltől származó akkumulátorral rendelkező iPhone-okat is elfogadják javításra. A több forrásból megerősített hírt először az iGeneration közölte.

Eddig az Apple instrukciói alapján a szerviz boltok egyéb körülményekre való tekintet nélkül elutasítottak minden olyan javításra behozott iPhone-t, melyben nem eredeti Apple akkumulátort találtak.

Múlt csütörtöktől azonban világszerte alkalmasnak nyilvánították javításra a külső gyártótól származó akkumulátorral felszerelt iPhone-okat is, és amennyiben a meghibásodást egyértelműen nem az akkumulátor okozta, még a garancia is érvényben marad. Ha mégis az aksi a ludas, abban az esetben is javítják a készüléket, és a szokásos árazással történik a javítás. Fontos még megjegyezni, hogy amennyiben a javítás sikertelen, garancián kívüli költségekkel kell számolni, akár az akkumulátor volt a felelős, akár nem.

A külső gyártótól származó akkumulátor definíciója a hamisítványokat is magába foglalja, így azok sem járnak rosszul, akiknek nem volt tudomása róla, hogy nem eredeti Apple aksi van a telefonjukban.

Ha a javításnak köze van az akkumulátorhoz, a szerviz most már rendes áron kicserélheti azt eredeti Apple aksira, illetve ha az akkumulátor fülek hiányoznak vagy töröttek, esetleg túl sok a ragasztó, a szerviz saját belátása szerint kicserélheti a teljes telefont csupán az akkumulátor csere áráért.

A változás más alkatrészekre sajnos nem vonatkozik, más gyártótól származó alaplap, mikrofon, ház, Lightning- és jack csatlakozó, gombok és egyéb alkatrészek esetén továbbra is elutasítják a javítást. Kivételt képez ez alól a kijelző, melyre 2017 februárjában terjesztették ki a szervizt és a garanciát.

Ha az iPhone-od javításra szorul, itt tudsz segítséget kérni a szakértőktől.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!