Az eljövendő múlt iPhone 11 (?) pletykái

Az elmúlt pár napban ismét felmerült egy rakás érdekesség az iPhone 11 család kapcsán és a 2020-as és 2021-es iPhone-okról is megtudhatunk valamit.

A Slashleaks szerzett néhány CAD képet, ahol a telefon formavilága figyelhető meg:

Nagy meglepetések nincsenek, továbbra is úgy néz ki, hogy a telefon külsőre csak a daganatos hátlapi kameramodulban fog eltérni első ránézésre az iPhone XS-től.

A sino-i The Global Times szerint az Apple egy olyan olcsóbb iPhone-on dolgozik a kínai piacra, amiben Face ID helyett kijelző alatti Touch ID lesz.

A caijing.com.cn híroldal jelentése szerint az új telefonban állítólag nem lesz Face ID, az iPhone-ok arcfelismerő rendszere, helyette kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó funkcióval lesz felszerelve. A füles mögött [ha minden igaz] beszállítói források állnak. Egy iparban dolgozó szerint erre a költségek lefaragása miatt van szükség.

Egy strukturált fény-kibocsátó lézer, ami a Face ID egyik fő komponense önmagában is több száz yuanba kerül, árulta el az a pekingi konzultánsunk, aki szeretett volna névtelen maradni. A Global Times-nak hétfőn azt is elmondta, hogy ilyesmit »csak az Apple engedhet meg magának, de ez az eladásaikra is rámegy«.

A jelentés sajnos nem tér ki arra, hogy ez a telefon mikor érkezik, de nagyon meglepő lenne, ha idén a piacra dobna az Apple egy ilyen telefont.

A tajvani DigiTimes úgy véli, hogy az Apple idén felszámolja a 3D Touch technológiát és a 2019-es iPhone-ok közül egyik se kap majd nyomásérzékeny kijelzőt.

Ez igazából már teljesen biztosra vehető, hiszen az iOS 13-ban az összes 3D Touch-csal elérhető funkció működik hosszú érintéssel. Személy szerint nagyon sajnálom ezt a döntést az Apple részéről, a 3D Touch egyedivé tette az iPhone-okat és hasznos funkcionalitást is nyújtott a hozzáértők számára.

A kínai MyDrivers oldalon közölte Ming-Chi Kuo egyik új elemzését, melyben arról ír, hogy az Apple azon dolgozik, hogy kisebb lencsés előlapi kamerát készítsen, ennek eredményeképp pedig kisebb lenne a kijelző tetején a szenzorház is. Ennek eredményei valószínűleg a 2020-as iPhone-okba kerülnének bele.

Emellett a China Times a Credit Suisse egyik elemzőjére hivatkozva azt állítja, hogy az Apple 2020-ban egy szenzorház és Face ID mentes telefont tervez piacra dobni, ahol a biometrikus azonosítást egy kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó oldaná meg. Ez valószínűleg az iPhone XR utódja lenne, a két zászlóshajó telefon maradna a Face ID mellett.

A két elemzésből ez az idővonal rajzolódik ki:

  1. Három új Face ID-s iPhone és nincs változás a szenzorház terén
  2. Két új iPhone kisebb szenzorházzal és egy új szenzorház nélküli modell kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval
  3. Mindhárom új iPhone szenzorház nélkül érkezik kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval

Tovább bonyolítja a képet a JP Morgan elemzője, Samik Chatterjee aki úgy véli, hogy az Apple 2020-ban négy új iPhone-t fog kiadni.

A három elvárt iPhone szerinte 5,4 colos, 6,1 colos és 6,7 colos kijelzővel fog rendelkezni és mindhárom OLED kijelzős lesz. Ezekben a modellekben Chatterjee szerint 5G támogatás is lesz.

Ami izgalmassá teszi a jóslatát, hogy szerinte az Apple ki fog adni egy iPhone 8-cal megegyező méretű telefont, ami az alacsonyabb árkategóriákban versenyez majd. Hívhatjuk ezt akár iPhone SE 2-nek is.

Amit teljesen biztosra tudhatunk, hogy még 2021-ben is lesz új iPhone. Téged melyik pletyka izgatott fel a leginkább?

1 hozzászólás
proger82
2019. 07. 12. @ 22:31

Ami izgalmassá teszi a jóslatát, hogy szerinte az Apple ki fog adni egy iPhone 8-cal megegyező méretű telefont, ami az alacsonyabb árkategóriákban versenyez majd. Hívhatjuk ezt akár iPhone SE 2-nek is.


EBBE NINCS SEMMI IZGALMAS, SE felhaszalok nem az ara miatt hasznaljak a kis telefont hanem mert kis telefont akarunk nem fel teglat!! Adjon ki SE meretu kis fullos telefont, turheto kameraval kijelzovel aksival 4gb rammal 128v256gbvel,.. 5g modem mehet a levesbe ha nem fer bele! face ide se kell! a telefon arat lojek be 400-500ezer ft -be

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!