2019 első iPhone pletykái

Igazából nincs olyan nap, hogy ne érkezne RSS olvasómba egy új iPhone pletyka, de jobb ezeket összegyűjteni és egyben letudni, nem?

Nézzük meg, hogy milyen pletykákkal indítottak az Apple új telefonjai kapcsán a külföldi portálok!

Steve Hemmerstoffer összefogott az indiai Digit oldallal, hogy készítsen egy hozzávetőleges képet arról, hogy hogy fog kinézni az Apple idei csúcs telefonja.

Hemmerstoffer biztos abban, hogy az Apple idén ki fog adni egy olyan telefont, aminek 3 hátlapi kamerája van, de abban nem biztos, hogy az pont így fog kinézni, mert ez a kép állítólag egy korai prototípus alapján készült.

A 3 kamerás pletykát a The Wall Street Journal is aláírja, szerintük az Apple 3 új telefont fog kiadni idén szeptemberben:

  • egy iPhone XR utód 2 hátlapi kamerával és LCD kijelzővel
  • egy iPhone XS utód 2 hátlapi kamerával (és OLED kijelzővel)
  • egy iPhone XS Max utód 3 hátlapi kamerával (és OLED kijelzővel)

Az iPhone XR-nek minden bizonnyal jót tesz majd az extra hátlapi kamera, de az aggasztó, hogy az Apple ismét különböző kamerát tesz a csúcsmodellekbe csak azért, mert eltérő méretűek.

A lap ráadásul arról is írt, hogy az Apple gondolkozik a 3D Touch funkció megszüntetésén is, ezzel egyszerűbbé téve a kijelző technológiát. A helyét természetesen az iPhone XR-ben megismert haptikus érintés venné át.

A Barclays jelentésében megismételte a népszerű pletykákat, miszerint az idei iPhone-ok dizájnban nem lesznek drasztikusan eltérőek, de néhány modellen 3 hátlapi kamera lesz, de ami izgalmas, hogy ők a Wi-Fi 6 (ax) támogatást is említették az Apple telefon kapcsán.

Ha ez igaznak bizonyul, akkor az idei iPhone még gyorsabban száguld majd a világhálón, mint eddig.

Az Atherton Research elemzőcég elnöke és elemzője Jean Baptiste Su szerint az Apple idei telefonjai drasztikusan eltérnek majd a tavalyi modellektől.

Su úgy véli, hogy a Lightning csatlakozót USB-C-re cseréli az Apple, a kijelzőbe lógó szenzorház kisebb lesz és visszatér a Touch ID ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá.

Ez Su első Apple pletykája, szóval egyelőre még nem érdemes túl komolyan venni, főleg hogy az összes többi pletykával szembemegy.

A kisebb szenzorház és az USB-C csatlakozó még érthető változtatások lennének, de a Touch ID visszatérése sokak szemében egy kudarcot jelentene, miszerint a Face ID nem elég jó.

Ha már a Face ID a téma… az osztrák AMS gyártja a TrueDepth kamerarendszer fény- és közelségérzékelőjét és ők nemrég jelentették be, hogy ezen két szenzorból már olyat is tudnak készíteni, ami egy OLED kijelző mögé is helyezhető.

Pár év múlva így fognak kinézni a telefonok?

Mivel egyes elemzők szerint az AMS bevételeinek 45%-át az Apple rendelései adják, így szinte biztos, hogy ezzel a technológiával nekik próbáltak kedvezni. Azt persze még nem lehet tudni, hogy ez az idei iPhone-ba bekerül-e, de nem lehet kizárni.

1 hozzászólás
Rotstewart
2019. 01. 14. @ 18:28
Rotstewart képe

... ja meghogy visszafogták a termelést... nem fogy ennyiért. Nahát!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!