Sziasztok!
MacBook pro retinás 2014 közepe gépemre felraktam a Mojavet. Tegnap este kapcsoltam ki először a gépet. Ma reggel mikor bekapcsoltam egy áthúzott kör fogadott. Odáig eljutottam, hogy a lemezkezelőben azt írja, hogy a machintosh HD titkosított. Amikor a segéd programokban újratelepítést próbálok kéri, hogy oldjam fel de nem oda se tudok kattintani, hogy beírjam a jelszót, illetve én nem is titkosítottam….Találkozott valaki már hasonlóval? Megoldási tippeket előre is köszönöm!
Szerintem megsérült a rendszer, a teljes törlés segíthet. Mentésed van?
Hardver hiba. Szalagkabel rossz. Nekem mar kettot csereltek. Kb 18e penz szervizben. Ha jol emlekszem.
Köszönöm a tippeket. Mentésből sajnos csak valami régebbi van. Nem sok mindent tárolok rajta, most így hirtelen nem is tudom, hogy mi az aminek az elvesztése gondot okozna, de azért jobb lenne ha menthető lenne a dolog.
Tudsz ajánlani egy jó szervizt esetleg Pesten? Tegnap útba esett az iSamurai a westendben, de 2-3 hetet mondtak a bevizsgálásra, gondolom jövőre lett volna kész…Annyi idő alatt Youtuberól megtanulom megszerelni :D
Nem rohannék a szervizbe.
Mert persze lehet hardveres is a gond, de simán lehet, hogy csak megsérült a bootszektor.
Tehát a szerviz előtt érdemes egy újra telepítéssel próbálkozni.
Sőt én megpróbálkoznék többször is, hátha sikerül bootolni.
Legyen kéznél egy bootolható USB drive-od!
2017-es Macbook Pro-val futottam ilyen dologba. Kétszer legyalultam és újratelepítettem a rendszert és akkor működött. Csináltam egy új kötetet recovery módban és arra nyomtam fel. Okozhat egyébként az is gondot, ha valamikor a múltban filevault-ozva volt a lemez. Remélem tudtam segíteni. :)