Sziasztok,
szeretnek segitseget kerni. Adott egy Mac a legujabb OSX-el (Catalina). Erre kellene feltelepitenem egy olyan szoftvert, aminek valamelyik regebbi OSX verzio az utolso tamogatott OS-e, kb Mojave.
Telepites szepen elindul, aztan nem tortenik semmi. A log-bol kiderul, hogy nem tamogatott a verzio, ezert nem telepiti fel. Mit lehet csinalni, hogyan lehetne felrakni? Ez egy egyedileg vasarolt SW, nem store-bol van, hanem DVD-n, es nincs sajnos ujabb verizoja sem.
Koszi! Zulu
A szoftver amit telepíteni szeretnél 32- vagy 64-bites? A Catalina csak 64-et támogat, de itt sem fog minden menni.
Ezt sajnos nem tudom, hogy lehet megnezni?
Illetve, ami van rajta win/linux verzio, abbol van 64 bites verzio is, de mac-hez nem latok ilyen megjelolest.
Ha az alkalmazás 32-bites binárist tartalmaz vagy maga az alkalmazás is 32-bites, kábé semmit sem tehetsz. Ebben az esetben csak akkor tudod az adott alkalmazást futtatni, ha a Catalina-nál korábbi operációs rendszert telepítesz a gépre, vagy virtualizálsz egyet. Virtualizálás esetében, ha az adott alkalmazás erőforrás igényes, kissé döcögős lesz.
Nyomd le az alt gombot és kattints a menüsávon a bal felső sarokban az almára, majd azon belül a legfelső “Rendszerinformációk” lehetőségre. A megnyíló ablak bal oldali sávjában a “Szoftver” rész alatt az “Alkalmazások”-ra, majd a megjelenő listában keresd meg a szóban forgó alkalmazást és kattints rá. Az ablak alsó harmadában megjelennek az alkalmazás információi, ahol a leolvasható a bináris típusa.
Ez az információ nem teljesen megbízható, mert előfordul, hogy az alkalmazás maga 64-bites de 32-bites komponenseket is tartalmaz, mint például a Photoshop 19.x és korábbi verziójú telepítői. Ezt sajnos nem ellenőrzi a “Rendszerinformációk” alatt a rendszer. Ez esetben egyébként az alkalmazás nem is telepíthető.
Ha biztos információt szeretnél kapni, akkor egy külső fejlesztő ingyenes kis alkalmazását kell használnod, az ArchiCheck-et. Letöltés után egyszerűen húzd be az alkalmazások közé, majd indítsd el. Az ellenőrizni kívánt alkalmazást egyszerűen húzd rá a Dock-on futó ArchiCheck ikonjára. A megjelenő kis ablakban leolvashatók az alkalmazás és beépülőinek tulajdonságai.
Köszi, sajnos 32-bites. Ha jól értem, akkor ezzel nem tudok mit csinálni, nem fogom tudni felinstallálni. :/
Így igaz. Az korábbi hozzászólásomban említett két lehetőségen kívül (virtualizálás vagy a Catalina lecserélése Mojave-re) nincs mód a szoftver használatára.
Köszi. Lenne még egy megoldásorientált kérdésem. Ha downgrade-elem Mojave-ra, felrakom a SW-t, utána upgrade vissza Catalina-ra, akkor fog vajon működni, vagy akkor sem?
Sajnos ez nem így működik. A Catalina nem támogatja a 32-bites alkalmazások futtatását, tehát az általad vázolt esetben az történne, hogy a Mojave alatt sikeresen feltelepített és működő alkalmazás ikonján a Catalina-ra frissítés után egy behajtani tilos táblához hasonlatos jel lenne látható, az elindításakor pedig kapnál egy figyelmeztető ablakot, miszerint a 32-bites alkalmazások futtatása nem lehetséges. Egyszóval ez nem járható út.
Köszi, akkor feladom.
Mi ez a szoftver egyébként, ha nem titok?
Egy angol nyelvkonyv multimedias dvd-je, illetve annak a sw-e.
Az szerintem simán használható lenne egy virtuális gép alól is. Azt hittem, hogy valami erőforrásigényesebb szoftverről van szó, mondjuk egy videovágó vagy grafikai alkalmazásról.
Úgy érzem, Catalinára sincs égető szükség, de legalább új.
Úgy érzem, Catalinára sincs égető szükség, de legalább új.
Szerintem is! Mojaven vagy még régebbi rendszeren is szépen eldöcög (szinte) minden. Ha csak nem a legújabb Adobe CC-s 2021-es programokat kell futattnod (már minek?), a többinek mennie kellene.