Sziasztok,
Kérlek segítsetek nekem. Elszeretném adni az Iphone 11 Pro készülékemet, viszont ma reggel szerettem volna készíteni biztonsági mentést és ahogyan rádugom az Iphonet az itunes azonnal kiiírja: Az itunes nem tudja olvasni az iphone tartalmát állítsa vissza a gyári állapotra! De azt nem lehet ez 120 GB adat van a telón! Próbáltam feltelepíteni az itunes-t az iMac-re, de nem találtam rá megfelelő Itunest, hiszen mindig az írja ki, hogy ehhez a verzióhoz nem ok az iMac rendszerem. Az Imac-en a következő rendszer van: Macos Mojave 10.10.6 és nem szeretném befrissíteni Catalinára. Mit tehetek???
Köszönöm előre is.
Szia!
Próbáltam feltelepíteni az itunes-t az iMac-re… Az Imac-en a következő rendszer van: Macos Mojave 10.10.6… nem találtam rá megfelelő Itunest, hiszen mindig az írja ki, hogy ehhez a verzióhoz nem ok az iMac rendszerem
Az iTunes-t a macOS Mojave alapból tartalmazza (iTunes 12.9.x) és a mindenkori rendszerfrissítésekkel frissül, tehát ha a rendszer naprakész akkor nem találhatsz frissebb verziót az aktuálisan telepítettnél. Ráadásul a Mojave-hez már nincs letölthető önálló iTunes telepítő, mint a korábbi operációs rendszerek esetében.
rádugom az Iphonet az itunes azonnal kiiírja: Az itunes nem tudja olvasni az iphone tartalmát állítsa vissza a gyári állapotra! De azt nem lehet ez 120 GB adat van a telón! és nem szeretném befrissíteni Catalinára.
Abból amit írsz, úgy sejtem nem használod az iCloud-ot.
Nem biztos, hogy előrébb lennél a Catalina-ra frissítéssel, én a Catalina telepítése óta hasonló a hibaüzenetet kapok a Finder-től (Catalina alatt már a Finder-é ez a feladat), ha rádugom az ájpedemet. Különösebben nem vágott földhöz, mert évekkel ezelőtt meguntam az iTunes bohóckodásait és az ilyen feladatokat egy külső fejlesztő fizetős alkalmazásával végzem, a neve iMazing. A felülete angol nyelvű de jól átlátható, könnyen kezelhető és évek óta megbízhatóan működik.
Köszönöm.
Tehát, akkor ha ezt az imazing alkalmazást megvásárlom 20.000 Ft-ért, akkor le tudom menteni vele az Iphone 11 pro-t képekkel mindennel együtt és visszatudom menteni az iphone 12 pro-ra ugyanúgy, mint az itunessal? Igen nem használok icloudot 110 Gb adatnál elég nehéz.
Így van. Erre használom, azzal a különbséggel, hogy nekem az iCloud-ba is készül biztonsági mentés a telefonról. A telefonom 64GB-os modell, de nagyjából a harmadrészét használom a tárhelyének, így az 50GB-os, havi 299 forintba kerülő iCloud tárhelycsomagomba tökéletesen belefér minden.
Köszönöm, akkor meg is vásárlom aztán remélem sikerül vele a mentés.
Egy jó tanács kezdésnek. Mindenképpen kábellel használd biztonsági mentés készítésére, mivel Wi-Fi kapcsolaton keresztül ennyi adat mozgatása elég hosszú időbe telne. Az iMazing beállításaiban, a Devices lapon a Wi-Fi résznél vedd ki a pipát az “Automatically enable Wi-Fi connection when connecting new devices” elől, és pipáld be az “Ignore Wi-Fi connections” előtti jelölőnégyzetet.
Egy jó tanács kezdésnek. Mindenképpen kábellel használd biztonsági mentés készítésére, mivel Wi-Fi kapcsolaton keresztül ennyi adat mozgatása elég hosszú időbe telne. Az iMazing beállításaiban, a Devices lapon a Wi-Fi résznél vedd ki a pipát az “Automatically enable Wi-Fi connection when connecting new devices” elől, és pipáld be az “Ignore Wi-Fi connections” előtti jelölőnégyzetet.
Köszönöm. Kb mennyi idő 110 GB mentés vezetékkel?
Sajnos erre nem tudok neked válaszolni, sosem mentettem ennyi adatot egyszerre egyetlen telefonomról sem, a Wi-Fi kapcsolatnál mindenképpen gyorsabb.
Most kezdte el külső HDD-ra megírom, hogy mennyi idő lesz a 110 GB. Jelenleg egyik oldalt a telóm van a másik oldalt az imac és 2 százalék azt írja, hogy 34 minutes elvben elkezdte.
Nem akartam hülyeséget írni, mert nem nagyon szoktam az időt figyelni. 20-25GB nagyságrendű adatmennyiséget szoktam menteni és az kábelen úgy 6-8 perc alatt szokott lezajlani.
Nem akartam hülyeséget írni, mert nem nagyon szoktam az időt figyelni. 20-25GB nagyságrendű adatmennyiséget szoktam menteni és az kábelen úgy 6-8 perc alatt szokott lezajlani.
Végzett 28 perc alatt. De két dolgot nem értek! Nem enged külső HDD-ra menteni. És miért csak 53 Gb a mentés? Amikor 110 GB a telón az adat.
Lehet külső meghajtót megadni a mentés helyének. Az iMazing angol nyelvű súgójában van egy képekkel illusztrált útmutató: https://imazing.com/guides/how-to-backup-iphone-ipad-to-external-drive-or-another-location
Annak, hogy a mentés mérete kisebb mint az eszköz által megjelenített adatmennyiség, három oka lehet:
1. A mentésből kimaradnak a zenék és videók. Ez így van akkor is ha az iTunes-al készíted a biztonsági mentést, tehát az Apple saját szoftvere is kihagyja ezeket a mentésből. Ha ezeket is szeretnéd lementeni akkor külön kell őket exportálnod. Az iMazing a saját bevallása szerint dolgozik azon, hogy olyan biztonsági mentést tudjon készíteni amibe ezek a fájltípusok is beletartoznak, csak hát nincs egyszerű dolguk mivel az Apple jó szokása szerint nem könnyíti meg a dolgukat.
2. Az iOS 9 óta az alkalmazások adatai külön tárolódnak maguktól az alkalmazásoktól és biztonsági mentéskor csak az alkalmazások adatai kerülnek bele a mentésbe, maguk az alkalmazások nem. Ez is szintén így van akkor is ha az iTunes-al készíted a biztonsági mentést. Valahol van egy beállítás az iMazing-ben, ahol meg lehet kérni arra, hogy magukat az alkalmazásokat is vegye bele a mentésbe ne csak azok adatait. Ezt most hirtelen nem tudom megmondani hol lehet beállítani, nem tartózkodom annak a gépnek a közelében ahol a mentést szoktam végezni.
3. A mentés bizonyos mértékű tömörítést alkalmaz. Ha az iMazing beállításaiban azt választottad, hogy ne csak az alkalmazások adatai, hanem maguk az alkalmazások is kerüljenek bele a mentésbe, akkor az iMazing az Apple saját firmware-je segítségével becsomagolja, összetömöríti azokat, így kevesebb helyet foglalnak a mentésben.
Le tudod ellenőrizni, hogy mi került bele a biztonsági mentésbe, ha az iMazing ablakának jobb felső sávjában látható hosszúkás “telefonod neve Backups” gombra kattintasz és a listából kiválasztod a mentést (a külső tárhelynek csatlakoztatva kell lennie!) majd az iMazing középső ablakában megjelenő kategória ikonokra kattintva belenézel azok tartalmába.
Köszönöm elvileg végzett vele, de nem enged bele nézni, hogy jól csináltam-e…. csak azt látom, hogy 53Gb. Végül nem külső HDD-ra mentettem, hanem a macbookra.
Küldtem neked privát üzenetet.