iMac Panic hiba

 
hadnagy007
 
Avatar
 
 
hadnagy007
Az összes posztok száma:  9
Csatlakozva  14-03-2015
 
 
 
07 December 2019 22:06
 

Sziasztok

Az elejéről kezdem. :) 2db iMac-om van a fiatalabb a boltomban van,  a régebbi (2010) pedig itthon de van 2 gyermekem akiknek egész nap jóformán megy a YouTube zenehallgatás stb ezért van mellette egy PC hogy ne az iMac pusztuljon. Ezért sajnos amióta haza került a boltból mert lecseréltem azóta nem nagyon volt bekapcsolva. Kb 6 hónapja minimum. A héten valamiért mégis úgy éreztem be kell kapcsolnom s sajnos nem jó dolog fogadott.

1-5 próbálkozás:
be kapcsol eljut a bejelentkezésig majd újra indul majd következő indításnál írja hogy hiba történt.
Majd kapok egy:
Kép

Majd újra kifagy. Újabb újra indítás
Kép 2

Aznap este ezek után be sem kapcsolt a kijelző. Gondoltam magamba ennyi volt a videokártya. De nem hagyott nyugodni a dolog így másnap újra

Bekapcsolom majd megint egy másik kép fogad

Kép 3

Majd a bejelentkezésig eljut beírom a jelszót s újra indul. Oké SSD ki másik be. Megpróbálom újra telepíteni. Nem megy. Elindul megkérdezi a nyelvet majd leáll vagyis újra indul. Oké ram csere hátha. De semmi. Gondolkodtam egy picit a PC-nél már volt hogy felmelegedett a proci mert a paszta “kiszáradt” akkor újra pasztázás alaplap ki proci s a videokártya újra pasztázás. Jelenség ugyanaz. Elindítom bejelentkezésig eljut majd újraindul. Ami érdekes vagy számomra fura ha pl a telepítést csinálom s kikapcsolom a billentyűzetet (kiírja hogy csatlakoztassak valami billentyűzetet) akkor nem indul újra olyan hamar akkor is újra indul de több perc de ha bekapcsolom a billentyűzetet s kiválasztom hogy magyar majd high Sierra ujratelepites kifagy s újraindul de sokszor ideája sem jut el. Igazából semmit nem tudok csinálni mert állandóan kifagy. Mi lehet a gond szerintetek? Mit próbálják még?

 
Lukather
 
Avatar
 
 
Lukather
Az összes posztok száma:  1308
Csatlakozva  18-10-2008
 
 
 
19 December 2019 10:36
 

Üdv!

A képeken csak az látható, hogy kernelpánikod van, amit további részeletes információk híján nem lehet meghatározni, hogy mi okoz. Lehet szoftveres vagy hardveres oka is. Ha végigcsináltad mindazt amit a kérdésedben leírtál, valószínűleg valamilyen hardveres problémád lehet. Erre utal az is, hogy nem tudod újratelepíteni egy másik meghajtóra sem. Mielőtt szervizbe vinnéd egy PRAM reset-et még megpróbálhatsz.

 
 
SATAMan
 
Avatar
 
 
SATAMan
Az összes posztok száma:  2
Csatlakozva  26-12-2019
 
 
 
28 December 2019 09:42
 

Lehet hogy tudok segíteni, de valszleg igen sok munka lenne.
A baj a képeken az, hogy ugyan látom a regisztereket, de az édes is meg kevés.

Legelöször is egy minimál rendszert kellene indítani, külsö diszkröl (USB-2 vagy még jobb a FireWire). FW portod van, az ugye 2010-es gép. Mondjuk, egy Snow Leopard - al próbálkozni lehet.

Ha a gap elindul és a Snow Leopard feltelepül a FireWire diszkre az már egy jó hír, utána lehet folytatni azzal, hogy az ember a paraméter RAM-ot úgy állítja be hogy több informácíót lehessen látni.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0