Van egy MacBook air laptopok és nem tudom frissíteni . Mi az oka?
Abból a sok információból amit megadtál, azt mondanám: bármi lehet. ;)
Egy Macbook air late 2010-es (11”) géppel dolgozgatok. Jelenleg a Mojave fut a gépen. A szoftverfrissítéseknél feldobja a frissítést, de a lista alapján erre már nem lehet telepíteni az új Catalinát. Ettől függetlenül a rendszerbeállításnál ott a jelzés. Jó nem nézegetem, de mivel tudom levenni a jelzést? Nyilván nem kérem az automatikus frissítést és így - gondolom - nem fog jelezni.
Köszönettel a válaszért
Egy Terminal paranccsal megoldható, hogy amikor a gép frissítést keres ne dobja fel a Catalina-ra frissítést. Nyiss egy Terminal ablakot és másold be a következőt:
sudo softwareupdate --ignore "macOS Catalina"
A bemásolás után nyomd le az enter gombot.
A jelzés levételére is van lehetőség, de sajnos permanens megoldás jelenleg nincs, amikor a gép ismét frissítéseket keres a jelzés újból visszakerül a helyére. Szintén Terminal-ba:
defaults write com.apple.systempreferences AttentionPrefBundleIDs 0 && killall Dock
Ezt a parancsot minden alkalommal le kell futtatnod a Terminal-ban amikor gép frissítéseket keres és a kis jelzés visszakerül a helyére.
Le lehet egyszerűsíteni a procedúrát azzal, hogy készítesz az Íróasztalra egy shortcut-ot, amire ha duplán kattintasz a parancs automatikusan lefut a Terminalban.
A Szövegszerkesztőben nyiss egy új szöveges dokumentumot és a formátumát állítsd át rtf-ről sima szövegre. Másold bele az alábbi szöveget:
#!/bin/bash
echo “Clear Update Badge”
# Your command is next.
defaults write com.apple.systempreferences AttentionPrefBundleIDs 0 && killall Dock
echo "Done!"
Mentsd el a szöveges dokumentumot ClearUpdateBadge néven (így szóközök nélkül!) az Íróasztalra és távolítsd el a .txt kiterjesztését. A Finder figyelmeztet, de hagyd figyelmen kívül és távolítsd el a kiterjesztést. Nyiss egy Terminal ablakot és másold be az alábbi sort:
cd /Users/FELHASZNÁLÓNEVED/Desktop
A szövegben a FELHASZNÁLÓNEVED részt természetesen változtasd meg a felhasználónevedre. Enter, majd másold be ezt:
chmod 744 ClearUpdateBadge
Ismét enter gomb és a szöveges dokumentum ikonja megváltozik az Íróasztalon ilyenre:
Végezetül kattints duplán az elkészült shortcut-on és ellenőrizd, hogy a parancs rendben lefut.
Kedves Lukather!
Nagyon köszönöm a kimerítő és pontos választ. Bár nem vagyok nagy ismerője a parancsoroknak, de nekifutok.
Üdv és megint csak köszönet.