MacBook vásárlási tanács

 
doctorwho
 
Avatar
 
 
doctorwho
Az összes posztok száma:  5
Csatlakozva  22-07-2019
 
 
 
22 July 2019 10:11
 

Sziasztok!

Melyik MacBook éri meg jobban: MacBook air 2018/2019 vagy MacBook pro 2017?

Milyen vírusirtót érdemes telepíteni?

Az OBS studiot hogy tudom telepíteni?

Valahol van leírás Mac-ről kezdőknek?

 
Lukather
 
Avatar
 
 
Lukather
Az összes posztok száma:  1308
Csatlakozva  18-10-2008
 
 
 
22 July 2019 18:22
 
doctorwho - 22 July 2019 10:11 AM

Sziasztok!

Melyik MacBook éri meg jobban: MacBook air 2018/2019 vagy MacBook pro 2017?

Attól függ mire használnád őket és hogy konkrétan milyen felszereltségű modelleket értesz az adott típusok alatt. ;)

Milyen vírusirtót érdemes telepíteni?

Egyiket sem. Viszonylagos biztonságban vagy a kártevőktől, igazából “csak” adware-k léteznek macOS-re. Ne telepíts szoftvereket illegális forrásból és ne látogass olyan felnőtt tartalmú oldalakat ahol szoftvert akarnak letöltetni veled a hozzáféréshez. Ne dőlj be olyan böngészőben felugró figyelmeztetéseknek amik egy pilanat alatt, online vizsgálattal számos vírust találnak a számítógépeden és azonnali beavatkozást ajánlanak, természetesen a saját szoftverükkel. Nagyjából ennyi.

Az OBS studiot hogy tudom telepíteni?

Meglátogatod az OBS Studio hivatalos oldalát és letöltöd a telepítő macOS-re írt változatát.

Valahol van leírás Mac-ről kezdőknek?

https://support.apple.com/hu-hu/explore/new-to-mac

 
 
doctorwho
 
Avatar
 
 
doctorwho
Az összes posztok száma:  5
Csatlakozva  22-07-2019
 
 
 
23 July 2019 06:44
 

Szia!
Köszönöm szépen a segítséget.
Az alap modelleket néztem. Irodai munkára, fim nézésre, böngészésre és tanuláshoz használnám. Az OBS-el szeretnék rögzíteni saját készítésű oktató videót.

 
Lukather
 
Avatar
 
 
Lukather
Az összes posztok száma:  1308
Csatlakozva  18-10-2008
 
 
 
23 July 2019 10:29
 
doctorwho - 23 July 2019 06:44 AM

Az alap modelleket néztem. Irodai munkára, fim nézésre, böngészésre és tanuláshoz használnám.

Üdv!

Ilyen feladatokra teljesen megfelel egy Air is, viszont arra figyelj, hogy a 2018-2019-es modellek alaplapra forrasztott tárhellyel, memóriával készültek és csak a vásárláskor konfigurálhatók nagyobb tárhellyel, több memóriával. Ha úgy érzed, hogy az alapmodell 128GB belső tárhelye vagy 8GB memóriája szűkös lehet a későbbiekben, vásárláskor konfiguráld nagyobb tárhellyel, memóriával a gépet mert bővítésre a vásárlás után már nem lesz lehetőséged.

Az OBS-el szeretnék rögzíteni saját készítésű oktató videót.

Adok némi segítséget a telepítéshez, mert javíts ki ha tévedek de kérdésedből úgy éreztem, hogy nem vagy túl tapasztalt a platformon.

Amikor telepítőt töltesz le általában a honlapok “felismerik” milyen operációs rendszer alól látogatod meg őket és a platformhoz készített telepítőt kínálják fel letöltésre. Ha nem így lenne (pl. az OBS Studio esetében is ez a helyzet) akkor neked kell kiválasztanod az oldalon a macOS-ra írt telepítőt. A macOS-re általában kétféle telepítő fordul elő, a .dmg és a .pkg kiterjesztésűek.

A .dmg gyakorlatilag egy lemezképfájl amelyet dupla kattintással felcsatolva, a benne található alkalmazást egyszerű drag and drop módszerrel be kell “húznod” az Alkalmazások mappába a többi alkalmazás közé. Hangsúlyozom, hogy nem a .dmg fájlt kell az Alkalmazások mappába húznod, hanem a felcsatolt lemezképben lévő .app kiterjesztésű alkalmazást! A felcsatolt lemezkép ikonja a Desktopon hasonló egy felcsatolt pendrájvéhoz. Az alkalmazás bemásolása után a lemezképet egyszerűen leválasztod a Finderben és a .dmg fájlt akár törölheted is a gépről.

A .pkg telepítők gyakorlatilag ugyanúgy működnek mint a Windows-on megszokott telepítők, a kis csomagra emlékeztető ikonjukon duplán kattintva indíthatóak el és hasonló varázslószerű ablakon (tovább-tovább-telepítés) vezetnek át a telepítés folyamatán. Ezek nem csatolódnak fel, nem kell őket telepítés után leválasztani és ugyanúgy törölhetőek a gépről ha már nincs szükség rájuk.

Sok sikert a vásárláshoz és a gép használatához! :)

 
 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0