Photoshop kijelölés probléma

 
Seneca
 
Avatar
 
 
Seneca
Az összes posztok száma:  93
Csatlakozva  15-01-2008
 
 
 
18 July 2019 11:45
 

Sziasztok,

Mi lehet a gond, hogy kézi kijelölésnél (lasszó, sokszög lasszó) hiába nyomom az option billentyűt, hiába kattintgatok, nem látszik a kijelölőkeret? Ha vakon körbekattingatom és lezárom a kijelölést, akkor megjelenik a szaggatott keret, innentől folytatva már a szokásos módon lehet dolgozni, hozzáadni, kivonni stb. A 2018-as PS-nél nem tapasztaltam ezt a jelenséget, de a 2019-esnél nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond.

 
Lukather
 
Avatar
 
 
Lukather
Az összes posztok száma:  1307
Csatlakozva  18-10-2008
 
 
 
19 July 2019 12:21
 

Szerintem egyszerűen bugos. Bár a leírt hibajelenséget nekem nem produkálja, az utóbbi évek Photoshop verzióival mindig volt valami apróbb idegesítő problémám. A 2019-el már alapból rosszul indult a kapcsolatunk, ugyanis telepítés után ha elindítottam nagyjából 2 percig “állt” minden alkalommal a splashscreen-en, a “Loading Halide Bottlenecks” felirattal. A neten rákeresve láttam, hogy sokaknak van még ugyanilyen problémája a 2019-es Photoshop-al. Kipróbáltam az Adobe oldalán a probléma megoldására ajánlott preset fájl letiltást is, semmit sem segített, egy teljesen más feliratot mutatva állt a splashscreen-en nagyjából ugyanannyi ideig. A megoldást egy véletlen hozta, pár hét után bővítettem a gép tárhelyét és egy nagyobb SSD-re költöztettem a komplett rendszert. A klónozás után, az új SSD-ről indítva a gépet, csodák csodája “megjavult” a Photoshop és azóta ahogy kell, gyorsan indul. Van egy másik olyan bugom is ami természetesen random időközönként jelentkezik, hogy minél nehezebb legyen körülhatárolni mi okozza a gondot. Ha hosszabb ideje dolgozom a Photoshop-ban akkor előfordul, hogy más eszközök használata után vissza akarok váltani a mozgató eszközre (Move Tool) akkor nem reagál rá. Minden más működik de a mozgató eszközt nem tudom használni. Ha elmentem a munkát és újraindítom a Photoshop-ot, az eszköz ismét működik.

Próbálkozhatsz egy lemezjavítással a rendszermeghajtón, eltávolíthatod a Photoshop preferencia fájlját (előtte csinálj róla biztonsági másolatot róla), esetleg megpróbálhatsz változtatni a Photoshop grafikai beállításain a Photoshop/Settings/Performance lapon.

Korántsem biztos, hogy bármelyik segít a problémán de ezektől jobb ötletem nincs.

 
 
Seneca
 
Avatar
 
 
Seneca
Az összes posztok száma:  93
Csatlakozva  15-01-2008
 
 
 
19 July 2019 12:33
 

Szerintem is bogaras volt. Ma reggel újra installáltam és most működik a kijelölés a szokásos módon.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0