VMWare / Virtualbox konverzió

 
sfe19
 
Avatar
 
 
sfe19
Az összes posztok száma:  5
Csatlakozva  24-06-2019
 
 
 
25 June 2019 11:10
 

Sziasztok!

Van egy .vmwarevm kiterjesztésű fájlom egy macOS-t tartalmazó gépen . Ez egy trial VMWare Fusionnal lett elkészítve még régebben. Win10-es OS-t tartalmaz, szépen elindul, nincs vele semmi gond.

A cél azt lenne, hogy szeretném átkonvertálni valamilyen Virtualbox által emészthető formátumba. Pl. VDI. Később pedig ezt a Virtualbox-os file-t szeretném használni más OS-ek alatt is. Keresgéltem a neten, de nem nagyon találtam mac-es konverzióhoz megoldást. Ti mit javasolnátok?

Előre is köszönöm!

 
Lukather
 
Avatar
 
 
Lukather
Az összes posztok száma:  1291
Csatlakozva  18-10-2008
 
 
 
28 June 2019 10:13
 

Ha van még működő VMWare-d akkor egyszerűen exportáld ki belőle a virtuális gépet OVF formátumba. Ha nincs működő VMWare-d akkor “szerezz” egyet. Arra is van lehetőség, hogy a VMWare konvertáló eszközét (OVFtool) a próbaidőszak lejárta után parancssorból használd, de erre nem szeretnék részletesen kitérni. Az OVFtool dokumentációját itt megtalálod ha a parancssoros megoldás mellett döntenél.
Az OVF konverzió megtörténte után csak annyi a dolgod, hogy a VirtualBox felületén az “Importálás”-ra kattintasz és kiböngészed az OVF fájlt.

 
 
sfe19
 
Avatar
 
 
sfe19
Az összes posztok száma:  5
Csatlakozva  24-06-2019
 
 
 
31 July 2019 10:04
 

Szia!

Kicsit elfoglalt voltam mostanában, így csak most van időm írni. Szerettem volna mindenképpen megköszönni a javaslatodat! Az export to OVF tökéletes volt. Egyetlen egy gátló tényező akadt az elején, mégpedig az, hogy nem volt elég szabad helyem az export számára. Ugyanis egy 100 GB feletti image-ről beszélünk. Így maradt az export to external disk. Mivel a jövőben más OS-ek általi használathoz kellett, ezért egy NTFS-re formázott lemezre akartam már alapból. Csak ugye belefutottam abba, hogy a macOS defaultból nem írja. :( A Fuse nem akart összejönni, a Tuxera meg tudtommal fizetős. Egyéb feladatok miatt pedig annyi időm nem volt, hogy ezzel próbálkozzak hosszú órákon át. macOS alól megformáztam egy HDD-t, arra kiexportáltam. Tesztelve, működik. Innen pedig már nem volt nagy kaland felmásolni a szerverre. Onnan le tudja húzni magának bárki bármilyen OS-re.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0