Excel 2019 és 365 nem kompaktibilis a MOJAVE alatt (Microsoft hivatalos vizsgálata alapján)

 
Topimacko
 
Avatar
 
 
Topimacko
Az összes posztok száma:  145
Csatlakozva  25-03-2006
 
 
 
05 April 2019 05:31
 

Szervusztok! A fent nevezett két excel legális kifizetett verzióm van. Sajnos mind a kettő verzió piszkosul belassul, és a belassulás a tartalom bővüléssel csak fokozódik.  A belassulás, és akadozás ott tapasztalható ahol a cellákba írok illetve tartalom van. Függőlegesen kb 450 sor, vízszintesen kb 30 oszlopot használok) HA a tartalommal rendelkező cellák alá megyek az excel kifogástalanul működik, ahogy visszagörgetek oda ahol a cellákban tartalom van, ismét belassul. CSak szövegek vannak benne, képletek nincsenek. Felvettem a kapcsolatot a MS-at. 2 hetet töltöttünk el ügyfélkapcsolatis hölggyel (nagyon rendesek voltak). MS mérnököket hívott vagy 4 x beszéltünk. Minden újra telepítettünk, mérnökök néztek bele a gépembe. Órákat töltöttek el a problémámmal. Végül kihozták, a vizsgálat eredményét: azért lassul be az excelem, mert a Mojave operációs rendszere nem működik rendesen. Megjegyzem egy régi verzióm a 2016-os egy bizonyos frisstés előtt kifogástalanul működött. Szerintetek mi lehet a megldás? VAgy tényleg az van, hogy a Mojave és az excel “nem barátok?” Régi rendszereken (excel 2016 előtti, és az aokoz OS ilyen jellegű gondom nem volt) Kérem akinek van ötlete jelezze írjon. Köszönöm

 
Titi
 
Avatar
 
 
Titi
Az összes posztok száma:  13437
Csatlakozva  27-02-2004
 
 
 
05 April 2019 10:19
 

Át kell gondolni, szükség van-e a legújabb rendszerre, és arra a változatra visszalépni, amelyiken a legjobban fut(nak).

 
 
Topimacko
 
Avatar
 
 
Topimacko
Az összes posztok száma:  145
Csatlakozva  25-03-2006
 
 
 
05 April 2019 14:49
 

Már az MAc-es operációs rendszerren belülre gondolod? Köszönöm a válaszod. Utána nézek, hogy hogyan kell visszalépni, egy vagy kettő op.rendszerrel korábbira… Köszi a segítséged

 
pie85
 
Avatar
 
 
pie85
Az összes posztok száma:  30
Csatlakozva  14-02-2016
 
 
 
09 April 2019 21:42
 

.

 
fontix
 
Avatar
 
 
fontix
Az összes posztok száma:  23
Csatlakozva  26-11-2008
 
 
 
27 May 2019 19:38
 

Sziasztok,
Nekem is van egy fura bajom, de nem hinném hogy verzió függő mert már rég szenvedek hogy megtaláljam az okát.
Nem hívtam a support-ot mert összehoznak “Riana”-al vagy más jólelkűvel és nem tudnak segíteni, hanem javasolják hogy forduljak a microsofthoz, ezek meg visszajavasolják.
Tehát a jelenség:
A céges szerverre VPN-en csatlakozók.
Egy közös mappába, a kollégákkal néhány táblázatot kezelünk. Az a jelenség, hogy ha MAC-en csatlakozók, a mappában levő 4 fájl közül csak 2-őt látok. Tehát a másik kettő meg sem jelenik fizikailag.
Ha windows-al csatlakozók akkor látok mindent normálisan. Letöltöttem az ominózus két fájlt, lementettem több adathordozóra, de a MAC-en így sem láthatóak a fájlok, pedig fizikailag ott vannak.
Átküldtem magamnak e-mailben ezeket a fájlokat és a mellékletben normálisan ott vannak, le tudom menteni őket, kezelni tudom stb. tehát úgy minden rendbe van.
Az adathordozón lévő fájlokat kipróbáltuk egy másik MAC-en, de ugyanúgy ott sem láthatóak. Már nagyon régóta keresem a megoldást mi lehet az oka, tehát nincs hozzáférési korlátozás vagy ilyesmi. 2016-os office van mindenhol. Ha tudtok javasolni valamit, szívesen veszem, és az ötleteléseket is, mert lehet hogy csak egy apróság ami újra meg újra elkerüli a figyelmemet.

 
DienesAkos
 
Avatar
 
 
DienesAkos
Az összes posztok száma:  19
Csatlakozva  21-01-2018
 
 
 
14 June 2019 08:46
 

Szia!
Nekem is volt hasonló problémám hasonlo felállásban:
“Egy közös mappába, a kollégákkal néhány táblázatot kezelünk. Az a jelenség, hogy ha MAC-en csatlakozók, a mappában levő 4 fájl közül csak 2-őt látok. Tehát a másik kettő meg sem jelenik fizikailag.”

A probléma a fájlnevekkel volt. Nem emlékszem már pontosan de talán ékezetes betű vagy valami hasonló volt a fájlnevekben ezért egyszerűen sehogyan sem tudtam megjeleníteni Mac-en (Forklifttel és Finderrel sem) amit windows alatt mindvégig láttam. Szintén egy VPN-es szerverről van szó. Nem világos hogy mi okozta egészen ontosan a problémát viszont az ékezetekj nélküli elenvezések megoldották a problémát.

Give it a try!

 
fontix
 
Avatar
 
 
fontix
Az összes posztok száma:  23
Csatlakozva  26-11-2008
 
 
 
14 June 2019 09:19
 

Néhány nappal ezelőtt megoldódott a nagy kérdés a következő képpen:
A windoz le tudta tölteni a táblázatot. Ezután átküldtem magamnak mailben a Mac-re.
Ebben a formában, a Mac simán kezelte, tehát ott volt a levél mellékletében, és használni lehetett a táblázatot normálisan.
A szerveren lévő táblázatot töröltem, és feltöltöttem a Mac-ről.
Onnantól minden működött flottul.
Arra a következtetésre jutottam, hogy a windoz alatt sérült a fájl, és a Mac ezt javította miközben tettem ide-oda.
De a nagy kérdés továbbra is az, hogy ha sérült egy fájl, attól még fizikailag látható kellene legyen, vagy nem?

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0