Sziasztok, a következő problémában kérnék segítséget. Adott egy 2010 mid MBP 2x2GB RAM-al. Bővítés miatt vásároltam 2x4GB 1600Mhz samsung RAMot bele. Az történik, hogy, ha a két új 4GB RAM-ot beleteszem, akkor el sem indul a gép, csipogással jelzi a RAM hibát. Viszont, ha visszahelyezem az egyik régi 2 GB-ost, akkor tökéletesen indul és használja a 2+4 GB-ot. Kipróbáltam mindkét új RAM ot, a 2 GB mellett mindkettőt felismeri és használja az össz 6GB-ot. De ha együtt vannak, akkor semmi. Igaz, hogy csak 1067Mhz -en tudja hajtani az 1600-as modult, de ez elvileg nem kellene, hogy gondot okozzon. Valami ötlet esetleg valakinek?
Értem.. és valaki segítene lefordítani a lényeget, németes vagyok.. de talán valami olyan van, hogy a memória táp nem bírja meghajtani?? Help
Röviden: a lényeg az, hogy ezek a régebbi almás gépek eléggé válogatósak.
Szóval elvileg az 1600 MHz-es RAMnak kellene menni 1066 MHz-en, de amint láthatod (meg azok is írták): hát nem megy. Vagyis megy, ha csak egy darabot használsz belőle + a régi memóriát. Kettő az újból már valamit miatt nem, vagyis nem akar lassabb órajelen működni..
Szóval jó lenne, ha 1066 MHz-es RAM-ot szereznél. Újonnan nem lesz egyszerű (esetleg Kínából vagy valamilyen régi maradványokból). Használtat bíztos könnyebben találsz.
Értem, köszönöm szépen !