RAM csere probléma

 
thomkapadre
 
Avatar
 
 
thomkapadre
Az összes posztok száma:  3
Csatlakozva  07-01-2019
 
 
 
07 January 2019 23:21
 

Sziasztok, a következő problémában kérnék segítséget. Adott egy 2010 mid MBP 2x2GB RAM-al. Bővítés miatt vásároltam 2x4GB 1600Mhz samsung RAMot bele. Az történik, hogy, ha a két új 4GB RAM-ot beleteszem, akkor el sem indul a gép, csipogással jelzi a RAM hibát. Viszont, ha visszahelyezem az egyik régi 2 GB-ost, akkor tökéletesen indul és használja a 2+4 GB-ot. Kipróbáltam mindkét új RAM ot, a 2 GB mellett mindkettőt felismeri és használja az össz 6GB-ot. De ha együtt vannak, akkor semmi. Igaz, hogy csak 1067Mhz -en tudja hajtani az 1600-as modult, de ez elvileg nem kellene, hogy gondot okozzon. Valami ötlet esetleg valakinek?

 
Titi
 
Avatar
 
 
Titi
Az összes posztok száma:  13283
Csatlakozva  27-02-2004
 
 
 
08 January 2019 07:08
 
 
 
thomkapadre
 
Avatar
 
 
thomkapadre
Az összes posztok száma:  3
Csatlakozva  07-01-2019
 
 
 
08 January 2019 09:15
 

Értem.. és valaki segítene lefordítani a lényeget, németes vagyok.. de talán valami olyan van, hogy a memória táp nem bírja meghajtani?? Help

 
opeter
 
Avatar
 
 
opeter
Az összes posztok száma:  403
Csatlakozva  24-06-2007
 
 
 
08 January 2019 16:38
 

Röviden: a lényeg az, hogy ezek a régebbi almás gépek eléggé válogatósak.
Szóval elvileg az 1600 MHz-es RAMnak kellene menni 1066 MHz-en, de amint láthatod (meg azok is írták): hát nem megy. Vagyis megy, ha csak egy darabot használsz belőle + a régi memóriát. Kettő az újból már valamit miatt nem, vagyis nem akar lassabb órajelen működni..

Szóval jó lenne, ha 1066 MHz-es RAM-ot szereznél. Újonnan nem lesz egyszerű (esetleg Kínából vagy valamilyen régi maradványokból). Használtat bíztos könnyebben találsz.

 
thomkapadre
 
Avatar
 
 
thomkapadre
Az összes posztok száma:  3
Csatlakozva  07-01-2019
 
 
 
08 January 2019 22:11
 

Értem, köszönöm szépen !

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek