Apple Pencil

 
mersereg
 
Avatar
 
 
mersereg
Az összes posztok száma:  979
Csatlakozva  21-11-2013
 
 
 
02 November 2017 16:44
 

Sziasztok, csodálom, hogy még nincsen Apple Pencil téma nyitva, ezért nyitok egyet. És akkor rögtön pár kérdés, hátha tudja valaki a választ.

Egyrészt érdekelne, hogy az Apple Pencil pontosan milyen információt közvetít és az Ipad pontosan milyen információkat használ fel? Merthogy a képernyő eleve érzékeli a nyomást, a Pencil ehhez képest csak a dőlésszöget adja át, vagy a lokációt és a nyomást is pontosítja, vagy lényegében a képernyő saját nyomásérzékelése olyan rossz, hogy azt az információt nem is használja ki, csak a Pencil által közvetített információkat?

És miért nem csinálták meg úgy alapból, hogy a ceruza másik végével lehessen automatikusan radírozni? Ha a dőlésszöget és a hegy lokációját ismeri, akkor ez lényegében szimpla szoftveres megoldás lehetne, nem? Persze azon kívül, hogy kap a vége egy kis gumiszerű bevonatot.

Egy igazán fontos kérdés viszont számoma, hogy be lehet-e állítani, hogy mindent a ceruzával tudjak csinálni, ami tök kényelmes lenne, és elkerülni azt, hogy összetaperoljam a képernyőt. Ami nagyon idegesítő, hogy szinte mindent lehet vele csinálni, de két dologra még nem jöttem rá. Az egyik, amikor a képernyőn aló széléről indítva felfele húzod az ujjad, akkor előjönnek gyors beállítási lehetőségek, meg a futó appok, de ceruzával ezt nem tudom felhúzni, így össze kell taperolnom a képernyőt. A másik, hogy a Home buttont nem tudom vele megérinteni, nem érzékeli, és ezért ha szükség lenne a gomb megnyomására, akkor fogást kell váltani, vagy letenni a ceruzát, ez megintcsak elég idegesítő.

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0