Képek rendezése Date created szerint rendezni a Finderben

 
gyongytyukkakas
 
Avatar
 
 
gyongytyukkakas
Az összes posztok száma:  2
Csatlakozva  29-10-2016
 
 
 
29 October 2016 17:42
 

Sziasztok!

Egy régebbi probléma kezd tarthatatlan lenni, hátha van valakinek erre valami jó megoldása. Van egy csomó fényképem, amik alapvetően a Finderben vannak a Picture könyvtárban, de importáltam mindet az IPhotoba is. Vegyünk egy mappát, neve 2016. Ebben a mappába sok fotó van, részben a telefonommal, részben fényképezővel készültek, valamint kaptam hozzá mailben, whatsappon is sokat másoktól. Ezeket szeretném időrendi sorrendbe rendezni, majd a sorrendnek megfelelően átnevezni, sorszámmal. A végeredmény így nézne ki, 2016 (0001), 2016 (0002), stb. Ezt a Finderemben nem tudtam elérni. Nem hajlandó ugyanis Date created szerint rendezni (ez az opció nem elérhető, szürke). Csak a Date modified opció elérhető, ez pedig sajnos általában az a dátum, amikor a kép a laptopra került, így nem használható.

NEm találtam olyat opciót, ami az EXIF dátum szeint rendezné el őket, hogy utána az Activatorban szépen csoportosan átnevezhetném őket. Az Activatornak van egy hasonló opciója, de valamiért az sem az EXIF dátumot adja a képhez. Érdekesség, hogy az IPhotoban felismeri a helyes dátumot, tudom is eszerint sorba rendezni a képeket, de csak az IPhotoban. Onnan exportálva a Finderbe pedig megintcsak rossz dátum kerül vissza.  Próbálkoztam már az EXIFRenamer-rel és a Better Finder Rename-mel, de ezek nem mindegyik fotóról ismerik fel a készítés dátumát az EXIF adatok alapján, ugyanakkor mindezt az IPhoto felismeri.

A telefonommal készített képek még csak rendben lennének, de a whatsappon kapott képeket például megint csak az IPhoto ismeri fel. Így kicsit nehézkes időrendi sorrendbe rendezni a különböző eszközökkel ugyanarról a téráról készített fotókat.

Kérlek benneteket, akinek van tippje, hogy mit nem csinálok jól, vagy mit kellene letölteni a megoldáshoz, írjon, nagyon megköszönném!

 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0