Apple fejlesztõi regisztráció - kérdések

 
mrudi
 
Avatar
 
 
mrudi
Az összes posztok száma:  160
Csatlakozva  21-09-2004
 
 
 
08 December 2014 16:19
 

Sziasztok!
Hárman fejlesztünk egy applikációt, ami helyfoglalást, nyilvántartást végez.
Az Android-verzió mûködik, együttmûködik a szerverrel, megy a webes oldal is, ami az app funkcióit tudja, és elvileg kész az iOS verzió, viszont kellene regisztrálnom egy fejlesztõi fiókot, hogy fel tudjuk tölteni az AppStore-ba és olvasom a tapasztalatokat, hogy hívogatják az embert, meg visszadobják alkalomadtán az app-ot. Én a grafikáért felelek, és a “szellemi tulajdon” fele az enyém, én vállaltam az Apple regisztrációt, viszont mûködési kérdésekben nem tudnék válaszokat adni, pláne nem angolul…
Itt a cikk, ami alapján nem ígérkezik könnyû menetnek:
http://appleblog.blog.hu/2011/04/01/hogyan_legyunk_iphone_fejlesztok

Ha valakinek van ezzel tapasztalata (tuti van ilyen), akkor írjon. Szeretném simán intézni, de egyikünk építi az appokat, a másikunk tesztel, én meg a grafikát csinálom, és szét vagyunk szórva az országban, nehezen megy az együttmûködés, és a fenti cikk alapján még kinéz egy extra szopatás is…
Onnan indul a dolog, hogy van egy elvileg mûködõ appunk, ennek fel kell kerülnie a Store-ba. A kettõ között mi a menet?

Köszi:
Rudi

 
 
bensm
 
Avatar
 
 
bensm
Az összes posztok száma:  200
Csatlakozva  08-10-2009
 
 
 
08 December 2014 17:55
 

Az a helyzet, hogy amiket kérdeztél, arra egy 20-30 oldalas dokumentációban lehetne kimerítő választ adni, pár mondatban lehetetlen.
Azért annyira mem vészes a helyzet, mint ahogy elképzeled.
Mindenesetre először - ha nincs olyan funkcionalitás, ami nem megy szimulátorban - hozzatok létre egy ingyenes iOS fejlesztő accountot, azzal letölthetitek az XCode-ot (ingyen), elkészíthetitek az iOS alkalmazást, tesztelhetitek szimulátorban (akár külön-külön is). Ha úgy tűnik, hogy működik, akkor érdemes először valakivel (akiben megbíztok, és jó ismerős) megegyszni, akinek már van fizetős accountja, hogy tesztelni tudjátok rendes eszközön is az alkalmazást.
Ajánlott, hogy ezt a fázist ne hagyjátok ki, mert így nem veszítetek el pár hónapot az éves szerződésből, amíg ténylegesen belövitek az alkalmazást eszköz(ök)re is.
Ha minden jó, akkor meg kell kötni a szerződést az Apple-lel (fizetős developer account), és saját néven kiadni az alkalamzást.
Nem nagyon szoktak egyébként kekeckedni, ha nem csinál az ember durva dolgokat.
Nekem pl. egyszer azért dobták vissza alkalmazásomat, mert egy helyen egy képernyőn a kezdeti “tutorialban” az iPhnoe nyitó képe volt, és azon az Apple saját védett ikonjai is látszottak.
Kivettem, rendben felment.

 
mrudi
 
Avatar
 
 
mrudi
Az összes posztok száma:  160
Csatlakozva  21-09-2004
 
 
 
08 December 2014 19:20
 

Az app igényli a folyamatos fejlesztést, viszont nem fog földhöz vágni, ha még 2 hónap elmegy az 1 évből tesztelésre…
Egyelőre csak iPhone-on fog menni, több fejlesztésre nincs erőforrás, és még nem tudjuk a felhasználói oldal igényeit, szóval a tabletre fejlesztés még nem aktuális, de valszeg nem fog kelleni…

 
 
   
 
 
 

Apróhirdetések

Hírek

88%-on áll az iOS 12

2019. 08.12. @ 12:18
0