“Arra gondoltam, hogy kéne egy ilyen topic, ahol általános kérdéseket lehetne feltenni a Mac-ekkel, az OS X-szel és úgy egyáltalán az Apple-lel kapcsolatosan. Vagy akár olyan kérdéseket amire nem találtál megfelelõ topicot, de nem szerettél volna saját témát nyitni neki.”
A téma ARCHIVÁLT változatát itt találhatjátok:
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/15346/
Sziasztok!!
Nekem olyanban kellene segíteni, hogy leszedtem ezt a Q nevű ilyen emulátor vagy mi, akármit állítok nem kezdi telepíteni a winfost csak annyit ír hogy “Found noboot partiton” 10.5.8 am van és egy 2 Ghz-és ppc imac, Mit tegyek hogy felmenjen az a kaksi?=/
Üdv: Ferenc
a 06 80 983435 as apple szám (görögországban csörög és angolul van) ingyenes, mint általában a 06-80 as számok? vagy valami átverés?
Teljesen valódi és hivatalos!
Ha valami ügyed van velük, kérjél egy ticket numbert a végén, amire később hivatkozhatsz.
Volna egy olyan kerdesem, hogy ha teszem azt, csinalok egy klont a belso vinyomrol egy kulsore a Carbon Copy Cloner-rel, akkor ha azt majd radugom egy masik gepre, tudom ugy hasznalni, mint ha a sajat gepem lenne? Jol gondolom, hogy ez elvileg ugy mukodik, hogy ez a bizonyos klon kulso vinyo radug az “idegen” gepre, restart, kivalaszt, hogy a kulsorol bootoljon es aztan vigan hasznalom, mint ha a sajat gepemen lennek?
Aha.
Van a fiamnak egy 4. generációs ipod Nano 4g, és egyszercsak nem működnek a gombjai, nem reagál a tekerője, a középső gomb sem, és mivel a gombok nem reagálnak, restartolni sem tudom a menu és select gombok egyszerre nyomásával. Ez mitől lehet? Fizikai baleset nem érte a gépet. SZóljatok légyszi, ha van ötletetek…
win alatt a skype képes volt kijelezni hogy melyik ember mikor volt online utoljára.
mac alatt a skype nem képes erre? én nem találtam…
Ha újratelepítek egy gépet, amire az iPhone rá van szinkronizálva, hogyan tudom lementeni az összes programot és beállítást, stb, hogy rendszer újratelepítés után vissza tudja állítani a telefon összes adatát, programját?
Csinálj egy mentést Time Machine-al külső HDD-re, majd az ITunes cuccait abból állítsd helyre..
Eddig értem, de nincs erre valami szakszerű megoldás? Import export stb, ahogy az ember az e maileivel is teszi. Furcsa, hogy TimeMachineból kell az itunes könyvtárakat másolgatni vissza, úgy, hogy az ember tobbszáz eurót költött programokra, meg a telefonon van a fél élete.
Hali!
Multkor mar irtam hogy osszekotottem az Air-t egy lcd tv-vel VGA csatlakozon keresztul, azota rendeltem olyat hogy Mini Display Port - HDMI csatlakozot es ugy kotottem ossze. Csak az a baj hogy OSX alatt a kep teteje kilog a tv-bol ami VGA csatlakozasnal nem. Probaltam mar mindenfele beallitast semmi. Boot camp Windows 7 tokeletes, meg a HANGOT is atviszi, nem ugy mint OSX alatt.
Mi lehet a problema?
szerk.: meg annyi hogy a HDMI-s megoldassal porgeti a ventit maximumon :S
Nem kell feltétlen TM, kihúzhatod a Finder-ből is a mappát ahová akarod
Szükségem lenne egy olyan fontra (FF Meta Serif), amit nem látok a Pages (és a többi szövegszerkesztő) listájában. Hogy és hol tudom aktiválni?
Sürgős és fontos!
Pénzes bötü (vagyis meg kellene venni).
Üdv!
Használtam a keresőt, gugliztam is ezerrel, de nem találtam megoldást.. :(
Pls, hlp!
Adott volt egy HidemyIP, rendesen fizetősen… Eltávolítottam (app to trash), mert az internet, persze csak a böngészők totál belassultak, akkor is, ha nem használtam. Activity monitor: maradt egy hidemyipd ( valszeg hidemyip daemon)nevű app, amit NEM tudok kinyírni, illetve azonnal újraindul, és a littlesnitch szerint ezerrel akarna a hálóra menni. Ha letiltom akkor nem megy a böngészés, ha engedélyezem, akkor a 120 megabitemből marad 10. (A winfosos gépen ugyanazzal a kábellel 96-ot mérek…) A helye elméletileg a usr/bin/hidemyipd, és teleszórja syslogot is, mert folyamatosan akar csatlakozni a szerveréhez. Próbáltam terminalból kinyirni, de rendszergazdai joggal is azt mondja, hogy nem vagyok jogosult…
a 06 80 983435 as apple szám (görögországban csörög és angolul van) ingyenes, mint általában a 06-80 as számok? vagy valami átverés?
Teljesen valódi és hivatalos!
Ha valami ügyed van velük, kérjél egy ticket numbert a végén, amire később hivatkozhatsz.
Én úgy tudtam, hogy itt lesz a Közép és Kelet-Európai helpdesk Pesten vagy környékén. Nem igazán értem ezt az átirányitást.
A következő problémámhoz kérném a segítségeteket:
A szemetesem már eléggé tele van, prrobáltam üríteni, a secure emty trash segitségével. Mindkét választási lehetőséget probáltam (Remove Unlocked Items- Remove All Items) de az elindulás után rögtön leáll, és nincs törlés. Mi lehet a probléma. Előre is köszönöm a segítségeteket.
win alatt a skype képes volt kijelezni hogy melyik ember mikor volt online utoljára.
mac alatt a skype nem képes erre? én nem találtam…
Névlistában fölé viszed az egeret és ott tartod… és akkor kiírja
Pénzes bötü (vagyis meg kellene venni).
Ettől féltem…:-))
Akkor marad a (nekem talán szebb) Georgia!
Titi, köszönöm a válaszodat!
Sziasztok!
A gondom, hogy a kukát nem tudom üriteni. A törlés elindul, majd leáll. Mit javasoltok?
Várom a segitségeteket.
A problémám, hogy a kukát nem tudom üriteni. A törlés elindul, de rögtön le is áll. Mi lehet az oka? Várva a válaszotokat, üdvözlettel: Laci
Ezt próbáltad már?
Terminálba:
rm -rf ~/.Trash/*
Ezt tudnád konkretizálni, mivel kezdő mac felhasználó vagyok. köszönettel, laci
A Rendszermeghajtód/Applications/Utilities mappájából elindítod a Terminal.app-ot. Az ablakába bemásolod a fenti kódot és ütsz egy Entert.
Köszönöm a gyors segitségedet, megtettem amit javasoltál és sikerült a a kuka üritése. Laci
Módositanám, bizonyos tételeknél a futtatás azt jelezte, hogy a törlés nem engedélyezett. Ezek ppt. word és egyéb dokumentumok. Ezeket hogy tudom feloldani? Köszi előre is segítséget: Laci
Van erre is megoldás a Terminal segítségével de azt nem szívesen tanácsolnám egy kezdő felhasználónak. A Terminal veszélyes játékszer, elég egy kisebb hiba és tropára vághatod vele a teljes rendszert. Inkább azt javaslom töltsd le a MainMenu nevezetű kis segédprogramot amivel ez kockázatmentesen elvégezhető. A program telepítése egyszerű, letöltés után a rendszer automatikusan kicsomagolja a zippelt fájlt (ha mégsem tenné kattints duplán a zip fájlra) és a kicsomagolt appot húzd be egyszerűen az Applications mappádba. Miután elindítottad a programot a Menubar-on meg fog jelenni az ikonja. Kattints rá és az User menüpont alatt válaszd az Empty All Trash elemet. A program fizetős de 14 napig mindenféle korlátozás nélkül használható.
Üdv! Plex app-ot telepítettem a gépre - ezt el szeretném távolítani, de felrakott egy “Plex Media Server”-t is és segítséget kérnék ennek az eltávolításához (a felső csíkon is megjelenik minden belépésnél és indításnál is, hiába dobtam ki a plex-et az App-pok közül. Köszönettel…
vikri, ha nincsen uninstall-ja, akkor tobb helyen nezz szet, de elotte “lodd le” az activity monitorban, ha menne (allitsd “all applications”-ra), es torold a startup itemek kozul is (syspref/accounts/login items); a tobbi “szemetet” a file buddy-val nagyon profin meg lehet talalni s aztan kitorolni. (szerk.: a menubol a “alma-val megfogva” tudod kivenni…)
(kulon bejegyzesbe irom, mert nincsen az elozo valaszhoz koze…) olvastam regebben itt a forumon ha jol emlekszem, hogy valahogyan lehet “dokumentalni” az internetszolgaltatotol jovo “jelet”: masfel honapja veszekszem veluk, hogy naponta husszor elmegy negyed orakra az internet, de mire kapcsoljak a telefonos kisasszonyt visszajon (a jel) s akkor meg elkezdenek kotozkodni, hogy ha van jel, akkor nem tudnak panaszt felvenni, hivjam oket, ha nincsen, erre en…stb. szoval nincsen valami modja annak, hogy en “merjem” (sot: abrazoljam, majd pedig megmutassam a szolgaltatonak) a bejovo internetet (illetve annak hianyat)?
koszi elore is…
Routered van? Esetleg annak a “log”-ját el lehetne küldeni.
Sziasztok
Egy olyan dologban szeretnék segítséget kérni, hogy kaptam német ismerősöktől egy Apple Macbookt ami mac os x 10.4.11 s rendszer van, de német. Ezt lehet valahogyan magyarra átállítani, vagy magyarosítani? Vagy másik rendszert kell rá rakni? Ha igen akkor azt hogyan csináljam?
Jó esetben a System preferences-ben az International panelen a Language fülön (mármint ezek német megfelelôin) nem csak a német szerepel, az angolt kell felülre húzni, majd újraindítani a gépet. Magyart ne nagyon keress hozzá, van, de bikkfanyelvû.
Esetleg Win 7 tet lehet tenni mellé?
Biztosan. BootCamp vagy valamelyik virtualizációs lehetôség.
meristin, köszi - jó sok helyre bepakolta magát a Plex… Találtam egy jó fórumot, ahol részleteket találtam: http://forums.plexapp.com/index.php/topic/11200-how-to-uninstall-plex/ - másnak is jól jöhet.
Routered van? Esetleg annak a “log”-ját el lehetne küldeni.
most csereltek ki (miutan, mondom, reklamaltam sokszor) de nem valtozott a helyzet. most epp az “o” routerukre kotottem ra egy airport expresst, mert amit adtak azon nem birtam beallitani egy normalis titkositast (ami ment volna az en gepeimmel…)
a log-os otlet nem jutott eszembe, intelligens alternativa… most rohanok dolgozni, de delutan megnezem. koszi titi!
Multkor mar irtam hogy osszekotottem az Air-t egy lcd tv-vel VGA csatlakozon keresztul, azota rendeltem olyat hogy Mini Display Port - HDMI csatlakozot es ugy kotottem ossze. Csak az a baj hogy OSX alatt a kep teteje kilog a tv-bol ami VGA csatlakozasnal nem. Probaltam mar mindenfele beallitast semmi. Boot camp Windows 7 tokeletes, meg a HANGOT is atviszi, nem ugy mint OSX alatt.
Mi lehet a problema?
szerk.: meg annyi hogy a HDMI-s megoldassal porgeti a ventit maximumon :S
A ventillátorra passzolok. A
System Preferences -> Displays
panelen kapcsold be a “Show Display menu”-t (vagy valami ilyesmi), így a menü jobb-felső részén lesz egy új menüd. Abban nem tudod beállítani a felbontást? Ha nem, próbálkozhatsz a “SwitchResX” nevű programmal is, hátha.
Próbáltam terminalból kinyirni, de rendszergazdai joggal is azt mondja, hogy nem vagyok jogosult…
Finder-ben kered ki a programot, egyszer kattints rá, majd Alma + Backspace. Jelszó megadás után a kukába kerül.
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/29348/
Plex app-ot telepítettem a gépre - ezt el szeretném távolítani
Az idézet felett a link.
Köszönöm, letöltöttem a MainMenu programot. Sikerült-ahogy javasoltad- a kuka üritése. A MainMenu programmal mit javasolsz, hogy rendszeresen, ill. időközönként ellenőrizzek, illetve alkalmazzam?
Köszönöm a segitségedet, üdv. Laci
lacitaxi, ha nincs gond a gépeddel, ne piszkáld feleslegesen. Nem kell a problémákat generálni, jönnek azok előbb-utóbb maguktól is.
Bachmannak teljesen igaza van. Akkor takaríts csak vele ha szokatlan lassulást vagy furcsa működést tapasztalsz. Ez nem Windows, nem kell piszkálni.
Köszönöm a jó tanácsokat, valószinű még él bennem a windows-os rögeszme, de ezen igyekszem gyorsan túl lenni. Eddig csak jó tapasztalatom volt, ami azt erősitette, hogy érdemes volt a váltás.
iPhone 3G-m 3.1-ről 4.2-re való frissítésekor az smsek, telefonszámok, fotók, tehát minden törlődött. Hogy lehet visszaszerezni az előbb említetteket?
Előre is köszönöm.
üdv!
egy ideje olvasgatom a fórumon a topikokat, viszont a kérdésemre nemigazán kaptam
kielégítő választ, ezért felteszem ide:
nemrég szereztem egy mbprot. a problémám az, hogy 10percenként (pontosan) megszakad
a wifis netkapcsolat. a jelet kapja zölden világít az airport ikon, viszont ki majd újra be kell
kapcsolnom, hogy ismét legyen forgalom.
több fórumon olvasgattam, ezért odáig jutottam, hogy tegnap felraktam a legfrisebb firmwaret
a routerre (tp-link wr542g) és utána tegnap este hibátlanul ment minden. aztán a gépet sleep módba
raktam, majd most este ismét kézbe véve a gépet előjött ismét ez a gond. kezd idegesíteni a dolog,
főleg hogy jópáran azt írják, hogy egy ilyen párezer forintos tplink router mennyire bevált nekik.
a tegnap esti jó működés miatt gondolom se az airporttal, se a routerrel nem hinném, hogy lenne
“fizikai” probléma. ha valakinek van valami tippje a megoldással kapcsolatban, kérem jelezze. ha megoldható,
akkor ide a topikba is, és egy kopival privát üzenetbe is elküldeni a választ - hátha másnak is lesz gondja
és lássa a többiek véleményét, én viszont ritkábban tudok felnézni, nem akarom elveszteni a fonalat, új témát pedig direkt nem akartam nyitni szemetelés miatt :)
köszönöm előre is!
Bachmannak teljesen igaza van. Akkor takaríts csak vele ha szokatlan lassulást vagy furcsa működést tapasztalsz. Ez nem Windows, nem kell piszkálni.
én a CleanMyMac-et nagy ritkán elinditom
Sziasztok!
Pár napja nem tudom az Avi file-okat lejátszani a Quick Time-val, a Flip4Mac installálva, mi lehet a gond? Változott valami a frissítés óta? Korábban ugyan ezzel a beállítással letudtam játszani az avi filmeket.
Jacky: probald meg VLC-vel.
Innen tudod letölteni:
http://www.videolan.org/
Köszi Dombi, a VLC megvan, de én a Quick Time-al akarom a filmet nézni :)
Szerk:
Időközben rájöttem, a Perian eltűnt valamiért, újra installáltam és most müxik.
Nem vagyok (nagyon) kezdő, de valaki adjon már egy linket amin le van írva, hogy tudok 7-est varázsolni egy 10.6 mellé.... (macbook - persze a jóembernek nincsenek meg a lemezei, nekem meg épp nincs ilyesmim, meg bootcamp, meg mittomén,... szóval mit töltsek le, mit csináljak… jajj de tele van a tököm, amikor windows-t akarnak egy mac-re. Ja és a hangkártyája miért nem szól a hetes alatt a macbooknak? Heeeeelp!
nagyon köszi!
senki? :(