Tud nekem abban valaki segíteni, hogy létezik e irányított beillesztés a Numbersben?
Köszi
Sziasztok!
Numbersben van több, egymás mögötti, több dimenziós diagramra lehetőség? Nem tudom mennyire érthető: pld.: 5x3 azaz 5 darab 3 egymás mögötti oszlop.
Kösz
Irányított beillesztés csak egy van: Edit > Paste Values.
Köszi
Valaki tud abban segíteni, hogy hogyan lehet, egy legördülő menüt készíteni egy cellába, egy cellatömb elemeiből?
Numbersben nem lehet. Csak fixen, előre megadott elemek szerepelhetnek (ahogy tapsztaltad).
Köszönöm, keresgélések után én is erre jutottam.
Vissza az excelhez :/
Sziasztok!
A Numbersben meg lehet változtatni a cellák szövegirányát? Két napja keresem…
Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehetséges a Numbersben, hogy például az E1-es cellában ez jelenjen meg:
- Ha B1 kisebb mint C1 akkor B1-ből vonja ki A1-et
- Ha B1 nagyobb mint C1 akkor D1-ből vonja ki A1-et.
Remélem érthetően tudtam leírni.
Az inspektorban a less than beállítást próbáltad?
=if(B1<C1;B1-A1;D1-A1)
=if(feltétel;igaz;nem)
Sziasztok!
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy hogyan lehet olyan if es keresést végezni ahol megadott szövegrészre keres (pl ha 0630 al kezdődik vagy 0620/70 vagy akár nemzetközi pl +1 vagy +44), illetve nem true/false válasz legyen, hanem 1,2,3,4 stb.
Iphone-omhoz szereztem egy hívásfigyelő szofvert (ami CSV-t exportál) és az alapján akarom összehasonlítani, hogy a tényleges használat és a számlázott között mennyi a különbség.
Az Inspectort próbáltad? Ott a “42” és a showw rules.
Inspectort már régóta használom, de most csináljak egy sortingot növekvő számsorrendbe és manuálisan állítsam be?
Tanultam valami ilyesmit Excelben (de lehet, hogy az már VB volt), hogy meg lehet adni, hogy bizonyos feltételekhez más más parancsot hajtson végre… ilyen nem lehetséges numbers ‘09 alatt?
A1-es cellában a telefonszám, szövegként formázva:
=IF(LEFT(A1,5)="+44","igen","nem")
Köszönöm szépen a segítséget, talán a manuális beállítás a legegyszerűbb, azonban ha találok valami megoldást akkor postolom :)
Sziasztok!
Kezdő vagyok a Numbers-ben. Azt nem tudom megoldani, hogy mint az Excel-ben a munkalapok (Table)egy önálló Sheet-ben legyenek, és egyben tudjam másolni. Tud valaki segíteni?
Miután elküldtem kérésemet, jutott eszembe, hogy netán lehet egy Sheet alá akár 12 Table-t is tenni?
Akkor így egy munka egyben lenne. Jól gondolom?
Sziasztok,
kerdesem lenne.
- Hogyan tudom egy fuggvenyben fixalni az egyik cellat?
pl. =A5*b5
= A6*b5
=A7*b5
En igy szeretnem, ehelyett a B ertek is novekszik ahogy lehuzom.
Masik a sulyozott atlagra milyen fuggvenyt hasznaljak? Kezzel szamolom, de igy eleg hosszadalmas, bar mukodik.
Koszonom a valaszokat.
up.
Sziasztok,
kerdesem lenne.
- Hogyan tudom egy fuggvenyben fixalni az egyik cellat?pl. =A5*b5
= A6*b5
=A7*b5En igy szeretnem, ehelyett a B ertek is novekszik ahogy lehuzom.
Szia!
= A5*$B$5
A súlyozott átlaggal kapcsolatban ezt a topicot találtam, nem tudom, hogy segít-e neked.
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2473678&tstart=135
Koszonom a segitsegedet, a mai nap meg is nezem, kiprobalom, amiket adtal.