FreeBSD: 5 éves uptime!

Habár a hírben egy FreeBSD-s gép 5 éves folyamatos üzemeléséről van szó, nem érdektelen számunkra, hiszen az OS X is sok elemét átvette a FreeBSD-nek, ill. valójában ez is egy UNIX.

A hír röviden: valaki meglepve vette észre saját szerverén, hogy már 2003 napja üzemel. Ez pedig rekord is lehet, ha bejegyzi azt a NetCraft-nál.

Ezek után mindenki nézegetheti bátran Terminálból az "uptime" paranccsal, mennyi ideje is fut már gépe egyfolytában :)

Akkor a hír: http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4062
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

A “sudo” parancs a GUI órát használja a rendszeróra helyett?

A Securitytracker.com felhívta a figyelmet arra, hogy a Unixos sudo parancs ? mely root-szintű jogosultságokkal ruházza fel az admin-szintű felhasználókat néhány Terminal parancs futtatásához, és ezt a jogosultságot alapbeállításként 5 percig fenn is tartja ? biztonsági rést jelenthet az OS X számára ha közvetlenül a számítógép Sleep módba történő helyezése előtt használják.

A beszámoló szerint az OS X sudo parancsa a rendszer "grafikus" óráját használja a rendszeróra helyett. Ha a gépet Sleep módba helyezzük miközben a sudo számlálója még mindig fut (tehát amikor a felhasználó
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Revolution 1.28

Az M-Audio Revolution 7.1-es hangkártyájához kiadta Revolution 1.28 verziójú meghajtóját. A frissítés támogatja a Mac OS X 10.3.1 surround komponenseket és az AC3 "passthrough" lejátszást. Az új verzió már nem támogatja a VLC-t, mert az Apple a DVDPlayert Panther alatt AC3-kompatibilissé tette.
Link: http://www.m-audio.com/support/driversearch.php
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Részletek a Mac OS X 10.3.2-ről

A pletykák szerint az Apple keményen dolgozik a 10.3.2-es frissítésen. Eddig a 7D12 és 7D15-ös kódjelzésűeket küldte már ki fejlesztőknek tesztelésre.

Amíg az még tisztázatlan, a frissítés mikor fog megjelenni, az Apple gyors visszajelzéseket vár a legutolsó builddel (7D15) kapcsolatban. Egy nevét elhallgató informátor szerint a frissített OS X az alábbiakat fogja tartalmazni:

* Javított fájlmegosztás és directory szolgáltatások Mac-es és PC-s hálózatok között.
* Húzósabb nyomtatási képesség PS nyomtatókra
* Javított fontmenedzselés
* Frissített Mail és Address Book programok
* Új
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Gyűrűk ura

Lord of the Rings, avagy a Gyűrűk Ura rajongói hatalmas kívancsisággal várják a Frodo kalandjainak harmadik részét. Ezen az oldalon láthatod a "Király Visszatérésének" első hivatalos áttekintését.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3660 3661 3662 3663 3664 >  Utolsó ›