Digitális Video Felvevő

A Digitális Video Sugárzás (DVB - Digital Video Broadcasting) a jövő média sugárzási szabványa. Először az Egyesült Királyságban vezették be és ma már Spanyolország, Svédország, Finország, Norvégia, Hollandia, Németország, Olaszország, Svájc, Portugália és Ausztrália is terjeszti e szabványt.

Elgato Systems ma bejelentette az EyeTV 300 és EyeTV 400 digitális video felvevőket, amik lehetőve teszik tökéletes digitális szatellites és "szárazföldi" digitális televizió műsorok megtekintését, felvételét, és szerkesztését Macintosh-on. Az EyeTV 300 digitális szatellites televíziós (DVB-s),
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

PostScript írás és Printelés azon a csodálatos Panther-en

A magyar mac-es fórumokon az OS X operációs rendszer megjelenése óta folyamatosan ismétlődnek a PostScript írásra és a nyomtatók beállítására vonatkozó kérdések. A Jaguár megjelenésekor váltottam a munkában is az új operációs rendszerre, de PS-írással és nyomtatással kapcsolatban még nem volt problémám. Ezúton osztom meg ebben a témában szerzett tapasztalataimat.

PostScript
Gyakran ismételt kérdés, hogy hogyan bírhatjuk működésre jóöreg PPD fájlainkat OS X alatt. A megoldás egyszerű: PPD fájlainkat nem a Print Setup Utility-n keresztül kell aktiválnunk, hanem egyszerűen a helyükre
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Háttérképek

Megosztanánk néhány weboldalt, amely kifejezettem Mac-el és Mac-re tervezett háttérképeket tartalmaz. A képek saját használatra ingyenesen letölthetőek és használhatóak. Amennyiben neked is vannak hasonló kedvenc oldalaid oszd meg velünk:
Mandolux
MacDesktops
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

iChat státuszban “szmájlik” használata :-)

image iChatAV kommunikácios programban a státusz jelzi, hogy a felhasználó éppen jelen van-e a számítógépnél vagy elfoglalat. Létre lehet hozni egyedi üzeneteteket a kicsi háromszög nyomva tartása után a "Custom..." mező kiválasztásával. Ezután kapott mezőbe bármit lehet irni, beleértve az ilyenkor megszokott nevetős ikonokat (szmájlikat) is.

Az iChat jelenlegi verziójaban a felhasznaló maga státuszmezejében nem fog megjelenni az ikon, de más iChat felhasználók viszont látni fogják.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Szöveg másolása két beloggolt felhasználó között

Ha át akarsz másolni szöveget a Maced egyik felhasználójától a másikhoz Panther alatt, akkor kapcsold be a 'Fast User Switching'-et, nyisd meg a Terminalt mindkét felhasználónál és írd be a következőket:
echo "ide jön a szöveg" > /dev/ttyp2

ahol ttyp2 az a Terminal amelyikbe a szöveget küldeni akarod. Válts a másik felhasználóra és ki fogod tudni másolni a szöveget a Terminalból. De nem csak szöveget lehet így másolni, hanem bármilyen más adatot is. A vágólap tartalmát például a pbpaste > /dev/ttyp2 paranccsal.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3654 3655 3656 3657 3658 >  Utolsó ›