Sakk lebegő ablakban

Pantherben a Chess.app (sakk) egy egyszerű trükkel átalakítható, hogy a tábla úgy tűnjön, mintha a desktop fölött lebegne.
Először is csináljunk egy másolatot a Chess.app programról, majd a másolatra ctrl-t nyomva tartva rákattintva válasszuk ki a 'Show Package Contents' menüpontot. Keressük meg a Contents - Resources - English.lproj könyvtárat az új ablakban, és nyissuk meg a MainMenu.nib állományt. (ehhez szükséges a Developer Tools installált verziója).
Kattintsunk a MainMenu.nib fileban a "BoardWindow" ikonra. Nyomjunk command(alma)-1-et és kapcsoljunk ki minden négyzetet az oldalon. Nyomjunk
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

PDF-ek olvasása iChat AV-ban Panther alatt

Panther alatt az iChat AV audio/video/text chatprogramban (nem a public beta-ban, hanem a teljes verzióban) ha fogunk egy PDF filet és belehúzzuk a küldendő szöveg mezejébe és nyomunk egy entert, a file megjelenik egy szövegbuborékban. Ha több oldalas PDF állományról van szó, akkor megjelenik egy görgetősáv a PDF jobb oldalán és végig lehet görgetni az állomány tartalmát, akár scrollgoombbal felszerelt egér segítségével is. Persze a szövegek nehezen olvashatóak lesznek, mivel az oldalt az aktuális iChat ablak méreteihez képest lekicsinyíti, de az ablak átméretezésével olvashatóvá válik a
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Miért nem jobb a Mac?

A spymac.com egyik cikke a Windows és a Macintosh platformok közötti harcot írja körül és próbál elfogulatlan maradni. Érdekes olvasmány, nagyon sok igazságtartalommal. Érdemes elolvasni.
Az angol nyelvű cikk linkje: http://www.spymac.com/comments.php?id=1158_0_5_0_M
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

DHCP biztonsági hiba

OSX alatt aki hozzáfér a Mac hálózatához "root" jogosultságokat szerezhet magának. E hibán az Apple már biztosan dolgozik, de érdemes elolvasni a következő oldalt amin leírnak néhany ötletet a probléma kivédésére. Link:
http://www.carrel.org/dhcp-vuln.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Xbench tesztek

imageAz Xbench.com szoftvere, az Xbench egy Mac OS X alatt futó számítógép-teljesítmény mérő alkalmazás, mellyel szeretett Macünk processzor-, memória- lemezkezelési és egyéb tesztjeit tudjuk futtatni. De ami igazán érdekes, hogy az Xbench.com weboldalán ezeket az eredményeket össze lehet vetni egymással. Innen jött az ötlet, hogy mindenki küldje el a teszteredményei linkjét, és hasonlítsuk össze gépeinket egymással! Kezdődjék a csata!
Xbench szoftver linkje: http://www.xbenc.com/Xbench_1.1.3.dmg
Az én gépem tesztjének a linkje: stupidFish G4
RÉSZLETEK | 5 hozzászólás
‹ Első  < 3652 3653 3654 3655 3656 >  Utolsó ›