Új TextEdit funkciók

A Mac OS X public betája óta elég sokat változott a TextEdit.app, egy egszerű alap szövegszerkesztőből funkciókkal bővelkedő alkalmazássá nőtte ki magát. Persze nem alkalmas könyvek szedésére (ahogy mondjuk a Word sem), szuper kis dolgokat lehet vele csinálni. Az egyik legújabb ilyen funkció a szövegek alá vetett árnyékot tudunk applikálni. Méghozzá villámsebesen, gyönyörű Mac OS X-es árnyékot (nem holmi Quarkos mégegyszer alárakom a szöveget feketén című megoldás).
Link: http://www.maccritic.com/tips/article/280_0_12_0_M/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Go to Folder…

A Finder Go menüjének Go to Folder... almenüje segítségével el tudunk navigálni könyvtárstruktúránk bármelyik pontjához. Mac OS X Pantherben (szerintem régebbi verziókban nem), ez a funkció auto-complete funkcióval is el van látva. Tehát ha elkezdjük írni, hogy például /Developer/A, a rendszer rögtön /Developer/Applications/-re hosszabbítja meg. Így még gyorsabban lehet eljutni abba a jó mélyen fekvő folderbe. Egyetlen hátránya (előnye?) hogy a láthatatlan foldereket nem mutatja automatikusan. Tehát hiába írom be, hogy /et nem fogja /etc/-vé alakítani. De ez biztonságtechinkai szempontból
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mac OS X szoftverlinkek

Hyperjeff OS X oldala szerintem egy nagyon jó szoftverlink gyűjtemény. Kategorizálva vannak a szoftverek, és folyamatosan karban van tartva, érdemes gyakran ellátogatni.
http://osx.hyperjeff.net/links.html

Ha Te is tudsz Mac OS X specifikus linkgyűjteményeket, kérlek oszd meg velünk.
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Navigálás a Finderben

Azt ugye mindenki tudja, hogy a Finderben az alma-O kombinációval meg tudunk nyitni bármilyen állományt. De azt már kevesebben tudják, hogy ugyanez elérhető az alma-le nyíl megnyomásával. Ha folderen állunk, akkor megnyílik, ha valamilyen alkalmazáson vagy dokumentumon, akkor pedig elindul a program, vagy megnyílik a dokumentum.
Az alma-fel nyíl pedig az éppen aktuális folder feletti foldert nyitja meg, ehát ha éppen a ~/Library/Application Support folderben vagzunk, az alma-fel nyíl megnyomása esetén a ~/Library folderbe kerülünk.
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

G5 & Panther: TIME magazin heti ajánlása

A TIME magazin minden héten ír valamilyen techinkai mütyürről, vagy éppen számítógépről, ami a mindennapi életet megkönnyíti, élvezetesebbé teszi. Ezen a héten a G5 és Panther kombinációja volt a "Gadget of the Week". A cikk összefoglalva: "Mac felhasználóknak: csak egyre jobb lesz. Windows felhasználóknak: Mac-et használni nem váltást jelent, hanem egyszerűen csak több szórakozást."
Link: http://www.time.com/time/gadget/20031119/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3652 3653 3654 3655 3656 >  Utolsó ›