Hordozható felhasználófelület

Home-nak (magyarul otthon) nevezik azt a mappát, amelyben a felhasználó saját beállításai, dokumentumai megtalálhatóak. OSX alatt ez a "/Users/~felhasználó" mappát jelenti (általában). Gondoltál már valaha arra, hogy a saját Home mappádat magaddal viheted bárhová a tenyeredben?

Ez mind megoldható, sőt az Apple a Panther operációs rendszert már így is tervezte. Az ő gondolatuk az volt, hogy az iPod felhasználásával a felhasználó először áttöltené az egész Home mappáját az iPodra, vagy más külső hordozható merevlemezre. Egy másik OSX számítógéphez csatlakoztatva a saját környezete
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Újfajta szuperszámítógép sebességmérés

Kezdenek feltünni a vilag leggyorsabb számítógépei között "olcsó" megoldások. Egy ilyen például a 3. helyen álló rendszer az Apple-től. Egy 20 tagból álló kutatócsoport most azon dolgozik miképp finomíthatnak az ilyen teljesítményű számítógépek sebességének mérésén. A High Productivity Computing Systems (HPCS) egy olyan teszten dolgozik amely mérné különböző hardver és szoftver részek együttműködését. A céljuk egy olyan rendszer létrehozása lenne, melyre egyszerű programokat írni és futtatni. Erről olvashatsz többet itt:
http://eetimes.com/sys/news/OEG20031114S0035
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Playboy szerint a legfontosabb találmány a Mac!

A MacNN oldal a következőket irta mai oldalán. Az 50. évfordulója alkalmából kiadott, 2004 januári PlayBoy felnőtt magazin az Apple Macintosh Asztali Szamítégépet illete első hellyel azon termékek közül, amelyek a legtöbbet változtattak világunkon. 128 kilobyte-os merevlemezzel, az eredeti Macintosh-nak 1/312500-d annyi tárolókapacítása van, mint a legújabb Apple iPod mp3 lejátszónak. De a felhasználók többségének akkoriban, ennyi is bőven elég volt.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Panther karbantartási trükkök

Igen, a Panther az egyik legstabilabb operációs rendszer, mivel sok UNIX-os karbantartási munkát végez a háttérben és a felhasználó észre sem veszi ahogy rendszere nap mint nap megmenekül a fölösleges adatok felhalmozódásától és a teljes lelassulástól. De vannak persze olyan dolgok, amiket a rendszer nem tud automitikusan kivédeni, és ezért egy-egy újabb rendszerfrissítés felé közeledve szinte örülünk, hogy végre le lehet cserélni a már-már problémás régit. Nagyon sok ilyen "problémát" meg lehet előzni, és a MacDevCenter le is írja hogyan tegyük ezt.

Erről már korábban írtunk, de
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Panther: auto-complete & helyesírás

Pantherben van egy új funkció amit nem láttam sehol, hogy reklámoznának. Jobb magyar szó híjján az angolt használom: auto-complete. Bármelyik Mac OS X Cocoa programban (pl. TextEdit vagy Mail), ha angol szöveget akarunk írni akkor nem muszály végiggépelnünk a szavakat, elég csak elkezdeni, mivel a Panther-t megkérhetjük a szó automatikus végigírására. Ez a következőképpen működik: ha mondjuk azt akarjuk írni, hogy 'insane', akkor elég leírni, hogy 'ins', és az alt-esc vagy F5 billentyűk megnyomásával lenyílik egy lista, amiben a kedves kis fekete párducunk felajánl olyan szavakat melyek az 'ins'
RÉSZLETEK | 4 hozzászólás
‹ Első  < 3650 3651 3652 3653 3654 >  Utolsó ›