2 éves az iPod!

1000 dalt tud tárolni, hordozható, egyszerű kezelni...400 dollárért kezdték árulni, és sokan úgy gondolták ez szintén egy hatalmas bukás lesz. De valami mégis csak történt, mert azóta majdnem másfél millió db. iPod talált gazdára. A következő cikkben kielemzik az iPod-ot az "alfától, omegáig". A cikkben idézetek jelennek meg Steve Jobs-tól és Jonathan Ive-től.
http://www.nytimes.com/2003/11/30/magazine/30IPOD.html?pagewanted=1&th
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple gépek tulajdonságai

Létezik egy remek oldal amelyen nyilvántartják a legtöbb eddig kiadott Macintosh számítógép tulajdonságait és leírását képekkel. Ezenkívül az oldal tartalmaz egy rövid összefoglalást az Apple cég eddigi történelméről. Link:
http://apple-history.com

Itt a legelső Macintosh amit használhattam egy kis ideig, és a második link az első Mac-em otthon:
Apple Portable
LC 475

Mi volt az első Mac amit te használtál?
RÉSZLETEK | 5 hozzászólás

SMART, merevlemez teszt

SMART-nak hívják azt a technologiát a merevlemezek használnak on-tesztre. Ezzel meg lehet mondani, ha egy merevlemez épp összeomlás előtt áll. A következő Terminál paranccsal meg lehet állapitani, hogy mi is a merevlemez jelenlegi állapota:

diskutil info disk0 | grep SMART

Ha a Terminálban kapott visszajelzés: "SMART Status: Verified", a merevlemez állapota rendben van. A "SMART Status: Not Supported" visszajelzés azt mutatja, hogy a merevlemez nem támogatja a SMART állapotot.

Amennyiben több merevlemezed is van először futtasd ezt, hogy megtudd a többi számát. Általában a beépített
RÉSZLETEK | 7 hozzászólás

Az Internet térképe

image Az OPTE Project grafikusan jelenítette meg az Internet jelenlegi lefedettségét. A szine különböző kontinenseket, és kapcsolódási helyeket jelölnek. A kép nagyon összetett, melynek körülbelül 5 millió széle van és 50 millió ugrás található meg az adatban. A teljes, nagyobb felbontású képek itt tekinthetőek meg:
http://www.opte.org/maps/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple válaszol a DHCP biztonsági “hibára”

Az Apple egy dokumentumot bocsátott ki amelyben válaszol a DHCP biztonsági hibára. Egy olvasó a Slashdot.com oldalon a következőket írta:
"Ez nem biztonsagi hiba, hanem inkább egy alap konfiguráció amely megbízik a helyi hálózat sértetlenségében. Ez a funkció már a NeXTSTEP óta létezett, és arra lett tervezve, hogy automatikusan beállítsa halózatra kapcsolt új szervereket."
Az Apple dokumentuma leírja, hogyan lehet ezt a szolgáltatást kikapcsolni de megjegyzi, hogy egy tipikus kábel modemes csatlakozással, vagy más NAT (Network Address Translation) típusu kapcsolattal rendelkező szamítogép nincs
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3649 3650 3651 3652 3653 >  Utolsó ›