MIDI szerkesztő

Companion Engineering & Design ma bejelentette az ofIntuem 2.1-et, mely a legújabb verziója a cég MIDI-alapú zeneszerkesztőjének. Az új verzió már Panther teljesen kompatibilis, van benne egy vizuális, szerkeszthető kijelző az ismételten játszódó részekre, egy új eszköz kijelző a jelenlegi tempó mutatásával és manuális megváltoztatási lehetőséggel, és még sok más fontos változtatás. A szoftver jelenlegi ára 79 dollár. Link:
http://www.intuem.com/media/main.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Hyperlink részleges másolása

Amikor Mail-ből egy hyperlink csak egy részét akarjuk másolni, akkor ez csak elég nehézkesen megy: kicsit többet jelölünk ki, és a másolást követő beillesztés után a fölösleges részeket törölni. De van egy megoldás amivel nem kell félni attól, hogy véletlenül megnyomjuk a linket, és pontosan azt a részt másolhatjuk ki, amire szükségünk van: a link megfelelő részére alma-bal gomb kattintva (bár a kurzor nem változik meg), ki tujuk választani a link egy részét, hogy azt utána másolhassuk.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Õsmacek

Egy pár napja már írtunk egy pár oldalról mely régi és új Macintoshok mindenféle adatait közli.
Egy hasonló oldalt ajánlunk most figyelmetekbe, mely nem csak a gépeket, de mindenféle egyéb Apple perifériát (Newton, Color Laser Writer) is tartalmaz. Érdemes szemezgetni a régmúlt specifikációk között.
Link: http://www.theapplemuseum.com/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple iPod poszterek, vandalizmus & aksik

A MacNN egyik olvasója hírül adta, hogy Manhattan-ben néhány iPod felhasználó megrongált iPod hirdetéseket. Az olvasó azt írta, hogy a manhattan-i 6. utcán, csak pár tömbnyire az Apple bolttól, minden iPod posztert összefirkáltak a következő felirattal: "Az iPod ki nem cserélhető aksija csak 18 hónapig jó". Múlt héten pedig megjelent a világhálón egy "ellenkampány" weboldal mely az iPod ezen problémáját emeli ki. Múlt héten az Apple bejelentette az iPod aksicsere programját, mely 100 dollár értékért kicseréli az iPod aksiját egy vadonatújra.
Linkek:
ellenkampány weboldal (ZDNet UK link)
iPod
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

PRAM újraindítás (reset)

Néha az Apple számítógépek beállításai összekavarodnak, és ilyenkor a számítógép furcsa dolgokat művelhet. Például gondok lehetnek a hangerő beállítással, vagy az időzóna változik meg hirtelen. Ilyenkor érdemes a hardveres beállításokat újrainditani, amik az ún. PRAM-ban (Parameter Random Access Memory) találhatóak. Ez nem károsítja a számítógépek semmiféle tekintetben, inkább csak megszabadul bizonyos még kikapcsolás után is tárolt beállításoktól. De először is, mi is található a PRAM-ban? Ez operációs rendszerenként változik, így

OSX alatt:
időzóna, hangerő,
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3649 3650 3651 3652 3653 >  Utolsó ›