DVD arhiválás Pantherban 3 lépésben

A SuperDrive-ok árának egyenletes csökkenése miatt egyre többen arhiválják adataikat, filmjeiket DVD lemezre. mszabi segítségével végre megfelelő megoldást találtam értékes saját DVD filmjeim arhiválására.
Figyelem! A forgalmazók és jogtulajdonosok nem engedélyezik ezt az eljárást, úgyhogy csakis saját filmjeid archiválása céljából használd, hogy megőrizd a film minőségét hosszabb ideig magadnak.

1., Első lépésben a másolásvédelmet kell kiiktatni, valamint a DVD lemezeken található VIDEO_TS foldert kell a merevlemezre másolni. A legjobb megoldásnak a DVD Backup 1.3 nevű szoftvert
RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

Új TextEdit funkciók

A Mac OS X public betája óta elég sokat változott a TextEdit.app, egy egszerű alap szövegszerkesztőből funkciókkal bővelkedő alkalmazássá nőtte ki magát. Persze nem alkalmas könyvek szedésére (ahogy mondjuk a Word sem), szuper kis dolgokat lehet vele csinálni. Az egyik legújabb ilyen funkció a szövegek alá vetett árnyékot tudunk applikálni. Méghozzá villámsebesen, gyönyörű Mac OS X-es árnyékot (nem holmi Quarkos mégegyszer alárakom a szöveget feketén című megoldás).
Link: http://www.maccritic.com/tips/article/280_0_12_0_M/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Go to Folder…

A Finder Go menüjének Go to Folder... almenüje segítségével el tudunk navigálni könyvtárstruktúránk bármelyik pontjához. Mac OS X Pantherben (szerintem régebbi verziókban nem), ez a funkció auto-complete funkcióval is el van látva. Tehát ha elkezdjük írni, hogy például /Developer/A, a rendszer rögtön /Developer/Applications/-re hosszabbítja meg. Így még gyorsabban lehet eljutni abba a jó mélyen fekvő folderbe. Egyetlen hátránya (előnye?) hogy a láthatatlan foldereket nem mutatja automatikusan. Tehát hiába írom be, hogy /et nem fogja /etc/-vé alakítani. De ez biztonságtechinkai szempontból
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mac OS X szoftverlinkek

Hyperjeff OS X oldala szerintem egy nagyon jó szoftverlink gyűjtemény. Kategorizálva vannak a szoftverek, és folyamatosan karban van tartva, érdemes gyakran ellátogatni.
http://osx.hyperjeff.net/links.html

Ha Te is tudsz Mac OS X specifikus linkgyűjteményeket, kérlek oszd meg velünk.
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Navigálás a Finderben

Azt ugye mindenki tudja, hogy a Finderben az alma-O kombinációval meg tudunk nyitni bármilyen állományt. De azt már kevesebben tudják, hogy ugyanez elérhető az alma-le nyíl megnyomásával. Ha folderen állunk, akkor megnyílik, ha valamilyen alkalmazáson vagy dokumentumon, akkor pedig elindul a program, vagy megnyílik a dokumentum.
Az alma-fel nyíl pedig az éppen aktuális folder feletti foldert nyitja meg, ehát ha éppen a ~/Library/Application Support folderben vagzunk, az alma-fel nyíl megnyomása esetén a ~/Library folderbe kerülünk.
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
‹ Első  < 3647 3648 3649 3650 3651 >  Utolsó ›