TIPP: Panther felgyorsítása

Ez nem mindenkinél működhet. A MacOSXHints mai oldán egy tippet osztottak meg az olvasókkal, amivel a Terminálból leellenőrizhetik a számítógépük processzorának sebességét. A parancs a következő:

sysctl hw.cpufrequency

Én is begépeltem a Terminálba és nagy csodálkozásomra a gép órajele csak 666MHz-et mutatott. Visszamentem a weboldalra és a hozzászólásokból kiderült, hogy sokan (főleg hordozható gépeken) vették ugyanezt észre. Egy olvasó azt írta, hogy bizonyos esetekben a számítógép PMU (Power Management Unit) egysége hibás adatot tárolhat. Ez elképzelhetű, hogy nem engedi a
RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

TIPP: Exposé trükk

Panther Finder-ében nyiss meg nagy csomó ablakot. Ha megnyomod az F11 gombot, akkor az Exposé az összes ablakodat eltünteti a szemed elöl. Ezuán nyomd meg az egyenlőség jelet, ami vissza fogja hozni a legutóbb megnyitott Finder ablakot. De ez csak akkor működik ha az aktív alkalmazás a Finder.
RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

M$ pénzt kér a FAT licenszért

A FAT filerendszer 1976-ban a Microsoft által lett kifejlesztve, de azóta több frissítésen átesett. A Microsoft hamarosan díjat fog felszámolni azokra a tárolóegységekre, amelyek ezt a filerendszert használják. Erről ír a következő oldal:
http://www.dpreview.com/news/0312/03120403microsoftisfat.asp
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Ki hallgatja az iTunes zenéidet?

Én már nagyon rég óta keresek egy ehhez hasonló programot és végre ma rátaláltam. A munkahelyemen mindenki számítógépe rá van kötve a hálózatra és sokan megosztják az iTunes-ban található zenegyűjteményüket. Sokszor tiszta kivancsiságból szeretném tudni hogy ki hallgat bele az én kollekciómba és ezt oldja meg a következő szoftver:
http://www.ebyss.net/pages/software.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Új iPod hangszóró, és tartó

Higoto ma bejelentette kettő új termékét melyet az Apple iPod mp3 lejátszóhoz ajánlanak. SimpleSpeaker egy kicsi méretű hangszóró, mely elemek nélkül működik és egyenesen az iPod hang kimenetéhez csatlakoztatható.

A cég szintén megjelentette az iPodSaver névre keresztelt tartóját. A neoprene típusú tok Námetországból származik és az ipod mindegyik típusával kompatibilis. Mindkét termák kapható a MadsOnline internetes boltjában, vagy megrendelhető egyenesen a Higoto-tól. Link:
http://www.higoto.de/
http://www.madsonline.com/
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
‹ Első  < 3637 3638 3639 3640 3641 >  Utolsó ›