Pletykák a MacBook család kapcsán

Vajon az Apple milyen irányba halad hordozható számítógépeivel? Nézzük meg a legújabb elemzést!

Az IHS Markit elemzője, Jeff Lin szerint az Apple szeptemberben frissíteni fogja 13 colos laptopjait.

A Forbes magazin így írt Lin elemzéséről, ami az Emerging PC Market Tracker jelentésében jelent meg:

Lin szerint az Apple új processzorokkal frissíteni fogja a 13,3 colos MacBook Pro-t és a retina kijelzős MacBook Airt a macOS Catalina szeptemberi megjelenésével összekötve.

Ha minden igaz, a 13 colos MacBook Pro alatt a Touch Bar nélküli modellről van szó, amire igazán ráférne már a frissítés. Az

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Visszatért a Lightroom a Mac App Store-ba

Mivel rengeteg új alkalmazás kerül a Mac App Store-ba, így jelenleg mind a 4 kiemelt helyet a Lightroom foglalja el

Az Apple még a tavalyi WWDC-n jelentette be, hogy kitaláltak valamit arra, hogy a Mac App Store-ba bekerülhessenek a profi alkalmazások is.

Sajnos forradalom helyett csak arról van szó egyelőre, hogy az ismertebb alkalmazások speciális bánásmódban részesülnek, de azért nem érdemes túlságosan elkenődni, majdcsak dolgoznak egy rendes megoldáson is.

Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően több népszerű alkalmazás bekerült/visszakerült már az alkalmazásáruházba, többek közt a BBEdit, a

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

iPhone pletykák: Haptic Touch és iPhone SE 2

Szinte minden nap érkezik egy iPhone pletyka, de ahelyett, hogy ezekről egyesével írnék, összegyűjtöm az érdekesebbeket egy csokorba.

Vágjunk is bele!

A Barclays elemzője, Blayne Curtis állítólag előző hónapban Ázsiába utazott, ahol az Apple beszállítóival tárgyalt és tőlük megtudott néhány fincsi infót a 2019-es és 2020-as iPhone modellekkel kapcsolatban.

Curtis szerint ezekre számíthatunk:

  • az idei iPhone-ok terén nagy változásra nem kell számítani, a dizájn szinte ugyanolyan marad mindhárom modell esetén, egyedüli látványos újítás a +1 hátlapi kamera lesz
  • idén egyik új iPhone-ban se lesz 3D
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

iTunes? Mi az az iTunes?

Az Apple szépen lassan nyugdíjazza az összes i-vel kezdődő termékét.

Amikor a WWDC-n bemutatásra került az új Apple Music alkalmazás macOS-re, nyilvánvalóvá vált, hogy az Apple egyre jobban eltávolodik az iTunes brandtől.

Az iTunes Store szolgáltatásai mostantól Apple Services néven fognak futni és még az URL-eket is lecserélik.

Eddig az itunes.apple.com-ról mentek az iTunes Store-ban található cuccok, mint például podcastok, filmek és alkalmazások. Ezt az Apple most egyedi URL-ekre váltja, mostantól apps.apple.com, podcasts.apple.com és társai lesznek.

Sajnos az iTunes-t olyan sokáig hanyagolta

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Itt az új iCloud alkalmazás Windows-ra

Az Apple és a Microsoft összefogott, hogy szebbé tegyék az olyan iCloud felhasználók életét, akik PC-t is használnak.

Az Apple a legújabb Windows API-k segítségével, amik a OneDrive “Files On-Demand” funkcióját is meghajtják, létrehozta az új iCloud alkalmazást, mely sokkal jobban kihasználja az ablakos operációs rendszer modern tulajdonságait.

A Windows felhasználók is élvezhetik mostantól azt, hogy a teljes iCloud tárhelyük tartalmát nem kell letölteniük, hiszen az Intézőben alapértelmezésben csak előnézeti képek jelennek meg és mostantól az oldalsávon is külön kiemelt helyet kap az iCloud.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›