Zenés hírek

Az Apple Music a legnépszerűbb a fiatalok körében, a Spotify fesztivált rendez és nem megy többé a Safariból.

Amerikában az Apple Music a legkevésbé népszerű streaming szolgáltatás. A Fluent felmérése alapján a YouTube, a Pandora és az iHeartRadio mellett a Google Play Music, a Spotify és az Amazon Prime Music is megelőzi a listán.

Ez cseppet sem meglepő, hiszen a fent említett szolgáltatások mindegyike rendelkezik ingyenes verzióval, és a zenei streaming kedvelőinek csupán harmada hajlandó fizetni a szolgáltatásért.

Ezen kívül az is befolyásoló tényező, hogy a 2015 óta létező Androidos alkalmazás ellenére az Apple Music célközönsége továbbra is főként az Apple felhasználók szegmense. Emiatt sokkal nagyobb népszerűségnek örvendhetnek az olyan szolgáltatások, melyek könnyedén elérhetőek más gyártók eszközeiről is.

Azok közül viszont, akik fizetnek a zenehallgatás élményéért, legtöbben az Apple Music mellett döntenek, mégpedig a következők miatt:

  • offline is lehet zenét hallgatni
  • nincs reklám
  • személyre szabott ajánlásokat ad
  • a lejátszási listádat meg tudod osztani a barátaiddal

Ez a négy szempont különösen a fiataloknak volt fontos a megkérdezettek közül, így érthető, hogy a zenei streaming szolgáltatások körében vérre megy a küzdelem a Z generáció kegyeiért.

Az Amazon az Apple Music-hoz hasonló diákkedvezményt ajánlott, és megfejelte még egy havi 1 dolláros promócióval, a Spotify pedig összefogott a Huluval, így a két szolgáltatás együtt havi 5 dollárba kerül a diákok számára.

Mivel idén az Apple megszakította az éves zenei fesztivál hagyományát, a Spotify kapott az alkalmon, és megrendezi a sajátját.

Az egynapos zenei esemény Londonban kerül megrendezésre Hip-Hop és Grime stílusban. A fellépők között szerepel Dizzee Rascal, Bugzy Malone, Cardi B, Giggs, J Hus és Stefflon Don.

A Spotify a Who We Be nevű lejátszási listájáról nevezte el a koncertet, és a listára feliratkozók számára elővételes jegyeket ajánlott a szeptember 11-én kezdődő, jegyárusítás előtti időszakban.

Egy kis technikai probléma is felmerült: a Spotify internetes lejátszója már nem támogatott a Safari böngészőben, a natív alkalmazást kell letölteni hozzá.

A Spotify nem ragozta túl a témát, csak nemes egyszerűséggel törölte a Safarit a támogatott böngészők listájáról.

A streaming szolgáltatás támogatási oldalán egy kommentelő szerint az Apple biztonsági okokból már nem támogatja a Spotify által használt Widevine plugin jelenlegi verzióját, mivel kézzel sem lehet hozzáadni azt.

Az okot egyelőre csak találgatni lehet, ugyanis egyik cég sem kívánt nyilatkozni az esetről.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!