Vic Gundotra: Ha szeretsz fényképezni, ne az Androidot válaszd

A Google egykori vezetőségi tagja, Vic Gundotra szerint az iPhone kamerája évekkel az androidos telefonoké előtt jár, és ezért az Androidot okolja.

Pár napja a Facebookon nyilvánította ki elégedettségét az iPhone 7 kamerájával szemben, melynek minőségét egy tükörreflexes digitális kamerához hasonlította. A bejegyzéséhez azonban érkezett egy hozzászólás, mely szerint a Samsung S8 még annál is jobb képminőséget produkál.

Gundotra hosszan reagált a kommentre, és válaszában kiemelte, hogy sosem használna androidos telefont fényképkészítéshez.

A gond ott kezdődik, hogy az Android egy többnyire nyílt forrású operációs rendszer, és pártatlannak kell maradnia. (…) Ha a Samsung előhozakodik egy hardveres újítással, meg kell győznie a Google-t, hogy az újítás a megfelelő API segítségével a Samsung saját alkalmazásain kívül más alkalmazások használatával is kiaknázható legyen, ami évekbe telhet.

(…)

Az Apple nem ütközik ilyen korlátokba. Ha fejleszti a hardvert, csak frissítenie kell a szoftvert, és már mehet is a boltokba.

Kommentjét azzal a gondolattal zárta, hogy akinek számít a képek minősége, annak az iPhone-t javasolja. „Androidos telefont pedig csak olyan vegyen, aki nem bánja, hogy a néhány évvel visszamaradott opciót választotta.

1 hozzászólás
rdaneelolivaw
2017. 08. 04. @ 17:39

Időről-időre előjön ez a iPhone kamera vs DSLR hülyeség. :)))))
Úgy látszik eltelt 1-2 év, újra elő kellett vennie valakinek.

Szerintem pedig egy 2006-os tükrös agyon****a az iPhone 7 kameráját egy akkori alapzoommal.
Mind minőségben, mind gyorsaságban, mind a felhasználhatóság sokrétűségében.
Ja bocs nem... lehet a tükrössel nehezebb szelfizni. :o))))))

Félreértés ne essék, kedvelem az iPhone*t mint telefont.
És az Apple cuccait is... de azért hát izééé na...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!