Válogatós lesz a HomePod

Az Apple tisztázta, hogy mit tud majd lejátszani első okoshangszórójuk.

Az Apple kénytelen volt frissíteni a HomePod specifikációit, mert a különböző közösségi oldalakon és előzetes tesztekben eltérő információk keringtek arról, hogy a HomePod milyen forrásból hajlandó zenét lejátszani.

A lista:

 • Apple Music
  Nem meglepő módon a HomePod Siri segítségével képes lejátszani az Apple Music teljes kollekcióját.
 • iTunes Music
  A felhasználók természetesen az összes iTunes-on keresztül megvásárolt számukat is kiélvezhetik az aprócska okoshangszórón.
 • iCloud zenekönyvtár
  A HomePod minden iCloud zenekönyvtárból elérhető számot le tud játszani, de ha iTunes Match előfizető vagy, az iTunes Store kínálatával nem passzoló számokat nem tudod keresni.
 • Beats 1
  Az Apple saját rádióállomása is hallgatható a HomePodon.
 • Podcastok
  Tekintve, hogy Siri pont az iOS 11.2.5 megjelenése környékén tanult meg a podcastokkal jobban bánni, nem meglepő, hogy a HomePod is támogatni fogja.
 • AirPlay
  A HomePod természetesen az Apple hangküldő szabványát is támogatja. Talán nem meglepő, hogy egy szoftverfrissítést követően az idén érkező 2-es szabványra is képes lesz a HomePod.

A listán nem szerepel a hangbemenet, mert nincs, valamint a Bluetooth sem, mert a HomePodba kizárólag a párosítás egyszerűbbé tétele miatt került Bluetooth csip.

Ebből a listából is látszik, hogy az Apple alapvetően azok számára tervezte a HomePodot, akik teljesen kihasználják a cég ökoszisztémája által nyújtott előnyöket és legalább iTunes-on vásárolják a zenét, de jobb esetben iTunes Match és/vagy Apple Music előfizetők.

Ami sokaknak még furcsa lehet, hogy az Otthoni megosztás funkció nem elérhető a HomePodról, így nem képes a hálózaton lévő iTunes könyvtárra kapcsolódni.

4 hozzászólás
Kohesz
2018. 02. 02. @ 18:40

Sokadik öngólját rúgja az Apple! :D

Xcode
2018. 02. 04. @ 16:20
Xcode képe

Kenjék a hajukra a cuccot!

Appleboy
2018. 02. 04. @ 17:28
Appleboy képe

Nekem ezek az izék nem kellenek.... pont olyan, mint az ilyen JBL hupákolók....
A Hifi az Denon, Marantz, Onkyo, Yamaha.... és a többi jóság :-) amik sokkal sokkal sokkal jobbak :-D

iZso
2018. 02. 21. @ 21:17
iZso képe

Appleboy!
ORION HS280!!!! :-)
De teljesen igazad van!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!