Újabb problémák merültek fel az iPhone X-ben

Eddig legalább 25 felhasználó panaszkodott különböző közösségi oldalakon arra, hogy egy zöld csík jelent meg iPhone X-ük kijelzőjén.

Az alig egy hete megjelent készülék néhány példánya nem sokkal a használat megkezdése után jelenítette meg a csíkot, amit a tulajdonosok elmondása szerint sem újraindítással, sem pedig újratelepítéssel nem lehet eltüntetni.

Egyelőre úgy tűnik, a típus és a gyártás helye nem játszik szerepet, teljesen véletlenszerűen kerülnek ki a hibás készülékek. A zöld csík általában a kijelző jobb vagy bal oldalán jelenik meg, és egészben átéri azt.

Valószínű, hogy az OLED kijelző lesz a probléma forrása, mert a Samsung is hasonló problémába ütközött tavaly, mikor néhány példán kijelzőjén rózsaszín csík jelent meg.

A TechCrunch szerint a gyémántos pixelszerkezet sorokba rendezett zöld részei egy elektromos meghibásodás miatt kaphatnak nagyobb töltést, és ezért világít zölden egy csíkban az érintett készülékek kijelzője.

Az Apple nem nyilatkozott az ügyről, de ingyen kicseréli a problémás telefonokat, amennyiben a tulajdonos jelzi a hibát.

Ezen kívül több mint két tucat felhasználó észlelt recsegést az iPhone X beszédhangszórójából. A jelenség maximális hangerőn fordul elő, de nem csak telefonhívások alatt, mint az iPhone 8 és 8 Plus esetében, hanem zenehallgatás, videólejátszás, ébresztők, és csengőhangok lejátszása során is.

Az iPhone X beszédhangszórója hangszóróként is funkcionál a sztereó hangzás kedvéért, ahogy az iPhone 7 és 8 hangszórói is.

Az Apple természetesen a hangszóróhibás készülékeket is ingyen cseréli, és közben adatot gyűjt, hogy a fejlesztők rábukkanhassanak a probléma forrására.

Ezek a hibák csak nagyon kis számú iPhone X-nél jelentek meg, a legtöbb készülék egyelőre hibátlanul működik.

Az Apple persze készségesen áll hozzá felhasználóihoz, mint mindig. Ha észlelted valamelyik problémát, mindenképp jelezd feléjük, hogy kicserélhessék a telefonod.

1 hozzászólás
A hun
2017. 11. 13. @ 11:14
A hun képe

...ebbe az árkategóriába, ilyen hiba, nálam már nem fér bele...

PS: ...tesztelje le a gyártósoron, az ellenőröket meg fizesse meg rendesen...

- még szép hogy készséges, ilyen esetben egy plussz másik, kisebb kapacitású készülékkel is megtoldhatja a bocsánatkérését, csak hogy lássuk innen lentről is azt a fene nagy bocsánatkérést, és még reklámnak sem lenne utolsó, hogy igen, bár sikerült egy vagon rohadt almát eladni, de a szándék az nem ez volt

Megtudom érteni, aki mérgében földhöz vág egy ilyen reményekkel teli, reménytelen készüléket.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!