Új MacBook, MacBook Pro és MacBook Air-kezik az idei WWDC-n

Sok új Apple számítógép bemutatását várhatjuk a Bloomberg jelentései szerint a júniusi WWDC-n.

A MacBook és MacBook Pro legújabb változatai mellett valószínű, hogy új MacBook Air modellre is számíthatunk.

Az októberben megjelent MacBook Pro vékonyabb lett elődjénél, nagyobb újításként pedig Touch Bar került rá. Az idén bejelentésre váró modell küllemében nem sokat fog változni, de cserébe erősebb processzort kap: a jelenlegi Skylake-et felváltja a nagyobb teljesítményű Kaby Lake.

Az Apple már egy ideje dolgozik a legújabb ARM alapú segédprocesszorán, mely nagyot dobna a MacBook Pro energiatakarékosságán, de sajnos nem valószínű, hogy júniusig kész lesznek vele.

Az utoljára tavaly áprilisban frissített MacBook viszont a MacBook Pro-hoz hasonlóan szintén Kaby Lake processzort fog kapni.

Ami a MacBook Air-t illeti, csúnyán el lett hanyagolva az utóbbi időben: 2015 áprilisa óta nem jött ki új modell. Helyette inkább a MacBookra és a MacBook Pro-ra koncentrált az Apple, olyannyira, hogy mostanra mindkét termék vékonyabbra sikeredett, mint az Air.

A pénztárcakímélő számítógép viszont még így is elég magas számban kelendő kedvező ára miatt. A Bloomberg szerint idén a MacBook Air is új processzort kap, így reménykedhetünk benne, hogy népszerűsége ennél is jobban növekedni fog.

Az új számítógépeket valószínűleg a június 5-ei megnyitó prezentáción mutatják majd be. A pletykák szerint az Apple egy új Siri hangszórót és a már sokat emlegetett vékony szegélyű, 10,5 colos iPad Pro-t is bejelenti majd.

A jelentésben nem esik szó az Apple asztali számítógépeiről, pedig utoljára 2015 októberében kaptunk új iMac modellt, az Mac mini pedig 2014 októbere óta nem volt frissítve. Az Apple korábban elárulta, hogy már dolgoznak az ügyön, de azt sajnos még mindig nem tudni, mikorra tervezik az bemutatást.

1 hozzászólás
Rotstewart
2017. 05. 18. @ 15:02
Rotstewart képe

Hát komolyan mondom, ha megkapja a macbook pro a 32 gb ramot, veszek egy lottót, basszus!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!