Új Apple adatközpont, ezúttal Oregon államban?

Az OregonLive.com cikke szerint az Apple egy új adatközpont építését tervezi az oregoni Prineville-ben, ami a nemrég megnyitott észak-karolinai adatközpontot egészítené ki. A lap úgy tudja, hogy a cég opciós jogot vásárolt egy 65 hektáros területre, ami alig fél kilométerre található a Facebook új adatközpontjától:December végével az opciós jog lejár, így még idén kiderül, hogy itt épül-e fel az új adatközpont. A témában jártas források szerint az elektromos energia ellátottság problémát jelenthet, egyelőre nem derült ki, hogy megoldható-e a szükséges mennyiségű elektromos áram az oregoni adatközpont működéséhez.

A „Maverick” kódnevű projekt során kezdetben egy 31 megawattot fogyasztó adatközpontot építene fel az Apple, de a megvásárolt földterület lehetővé tenné a további bővítést, de ennek a megvalósulása is az elektromos energia ellátásának megoldásástól függhet.

Ezzel párhuzamosan az iCloud és más szolgáltatások kiszolgálására 1 milliárd dollárból felépült észak-karolinai adatközpont továbbfejlesztése is tervben van már az Apple-nél.

A komplexum energiafogyasztását még nem hozták nyilvánosságra, de a becslések szerint 100 megawatt körüli teljesítménnyel számolhatunk, sőt, a hírek szerint a jövőben kétszeresére is nőhet az új adatközpont.
5 hozzászólás
Bachman
2011. 12. 05. @ 23:50
Bachman képe

A tárterületre vagyok kíváncsi (1024-gyel számolva :P).

pret512
2011. 12. 06. @ 00:48
pret512 képe

Biztos ebbõl lesz majd a CloudStick:)

HoildUNC
2011. 12. 06. @ 04:01

Tehát komolyan gondolják, hogy "meghálálják" a gúglinak az androidos lépését néhány más szolgáltatás piacának elszipkázásával a kukker orra elõl.

JamesS
2011. 12. 06. @ 16:23

hát engem az icloud nem gyõzött meg
csinálgatok mentést oda, de annyira fapados
semmi opció visszatöltéskor mit töltenél vissza
semmi lehetõség, hogy a telepített programokat újra feltehesd 1 klikkel, ha wifi közelébe értél
majd a feltett 1xx programomat manuálisan adom hozzá újra és mappázom be
persze :)

fazr600
2011. 12. 06. @ 17:36

@JamesS
A telepített programokat újra letölti automatikusan 0 klikkel :) Minden ugyan olyan lesz mint korábban.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!