Tudnivalók az Apple oldaláról

Az iOS 11.1 szereti átjavítani az i betűt, az iPhone X kijelzője hajlamos beégni és a vezeték nélküli töltés nem tesz jót a bankkártyáknak.

Az iOS 11.1 angol nyelvű billentyűzet esetén, bekapcsolt automata javítással a kis i-t egy nagy A betűre és egy speciális karakterre cseréli.

Az Apple tud a hibáról és valószínűleg jönni is fog egy javítás hamarosan, de addig is azt javasolják, hogy állíts be csereszöveget:

  1. Látogass el a Beállítások→ Általános→ Billentyűzet→ Csereszöveg alá
  2. Bökj a + jelre
  3. A Kifejezéshez írj egy nagy I betűt, a Billentyűparancshoz pedig egy kis i-t

Nem túl elegáns megoldás, de átmenetileg megteszi, amíg az Apple kiad egy szoftverfrissítést.

Az Apple sem volt képes megváltani a világot. Az iPhone X Super Retina kijelzője frappáns marketingneve ellenére egy OLED kijelző, ezért a cég támogatási oldalán felhívja a figyelmet, hogy alacsony betekintési szögből a színek torzulhatnak, valamint arra, hogy előfordulhat beégés.

Ha nem szemből nézünk egy OLED-kijelzőre, valószínűleg finom eltéréseket fogunk tapasztalni a színek és az árnyalatok tekintetében. Ez az OLED technológia jellemzője, tehát nem rendellenes jelenség. Hosszú ideig tartó használat után az OLED-kijelzők kismértékű vizuális eltéréseket is felmutathatnak. Ez sem rendellenes jelenség, és „képmegtartásra”, más néven „beégésre” is sor kerülhet: egy másik kép feltűnését követően is halványan látható marad a korábbi kép a kijelzőn. Ez csak különleges helyzetekben fordulhat elő, például azután, hogy hosszú ideig nagy kontrasztú képet jelenített meg a kijelző. Úgy alkottuk meg a Super Retina kijelzőt, hogy az iparágban a leghatékonyabb legyen az OLED-kijelzőkre jellemző „beégés” mérséklésében.

Az Apple azt javasolja, hogy mindig használd az aktuális iOS-t az iPhone X-eden, használd az automatikus fényerő funkciót, vedd rövidebbre az automatikus zárolás idejét és csökkentsd a fényerőt, ha sokáig állóképet mutatsz a kijelzőn. Ezek együtt képesek kiküszöbölni/eltolni az OLED beégési gondjait.

Az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X egyaránt képes vezeték nélkül töltődni Qi töltőállomásokról.

A töltés komplikációi közül ezeket emelte ki az Apple:

  • a töltés mágneses indukcióval történik, ezért ha a telefon és a töltőpad között van mágnescsíkos kártya vagy RFID csip, az károsodhat
  • ha lassan/egyáltalán nem tölt az iPhone, vedd le a tokját
  • rezgéskor elmozdulhat a telefon a töltőről
  • töltés közben tompa zajok hagyhatják el az iPhone-t
  • az iPhone túlmelegedhet töltés közben, ezért az automatikusan szünetet tart 80% elérése után
  • ha USB kapun keresztül töltés/szinkronizálás megy, nem aktív a vezeték nélküli töltő

Látható, hogy az Apple nem teljesen tökéletes termékeket adott ki mostanában, de a hibákról tudnak és tudatják a felhasználókkal is. Ez egy jó lépés és remélhetőleg a jövőben több ilyen cikk is lesz az Apple támogatási oldalán.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!