További apróságok: Apple Watch S3 üzemidő, piros iPhone 7 halála és iPad Pro drágulás

Az új Apple Watch Series 3 gyorsan lemerül, ha telefonnak használod, az iPhone 7 és 7 Plus többé nem érhető el piros színben és az iPad Pro drágább lett a flash tárolók árváltozásainak köszönhetően.

Az iPad Pro 10,5 és 12,9 colos változatának két drágább tárhelyopciója (a 256 és 512 GB-os) 50 dollárral drágult az Egyesült Államokban a NAND flash tárolók megnövekedett ára miatt.

Ami kis irónia a dologban, az az, hogy a piacon a flash tárolók ára részben azért emelkedett meg, mert az Apple olyan sokat fogyaszt eszközeihez.

Az 50 dolláros áremelés egyelőre nem jelent meg a hazai Apple webáruházban, így érdemes lehet az áremelés előtt lecsapnod egy iPad Pro-ra, ha mostanában terveztél venni egyet.

Az Apple kevesebb mint fél évvel a piros iPhone 7 megjelenése után megszüntette a terméket, így ha tetszett a piros iPhone 7 vagy 7 Plus, akkor gyorsan cselekedj, mert utánpótlás többé nem érkezik a telefonhoz.

Ha tippelni kéne, azt mondanám, hogy a jövőben még fog érkezni (RED) iPhone, de egyelőre be kell érni a csökkentett színpalettával.

Az Apple elárulta a bemutatón, hogy az Apple Watch Series 3 ugyanúgy 18 óra átlagos használat után merül le, mint elődje.

Azonban ha igazán kihasználod az újdonságokat, hamarabb is leszívhatod a kicsi telepét.

A 18 órás üzemidőt az Apple 90 óraellenőrzéssel, 90 értesítéssel, 45 percnyi alkalmazáshasználattal, 30 percnyi edzéssel és zenehallgatással mérte az LTE modellel. A világhálóhoz a teszt alatt 4 óráig LTE-vel csatlakozott és 14 órán keresztül az iPhone segítségével.

Telefonálással azonban igen hamar lemerül az óra. Az Apple szerint egy óra telefonálás lemeríti az Apple Watch Series 3-at LTE kapcsolaton keresztül, iPhone-on keresztüli kapcsolat esetén pedig csak 3 óráig képes vonalban maradni.

iPhone-hoz csatlakozva a zenehallgatás tovább mehet majd. Az Apple Watch Series 3 ugyanis akár 10 óráig is képes zenét lejátszani a Series 2 6,5 órájához képest. Ez nem említi azt, hogy mobil adatforgalom és Apple Music esetén mennyit bír az óra, de feltehetően jelentősen kevesebbet.

Az új Apple Watch beltéri edzés esetén, iPhone-hoz csatlakoztatva 10 óráig bírja, kültéri GPS-t igénybe vevő edzésnél 5 órát bír és ha a GPS mellett az LTE modul is aktív, csak 4 óráig képes rögzíteni edzésed.

Az Apple szerint 80%-ra körülbelül másfél óra alatt töltődik fel az Apple Watch akkumulátora, a 100% pedig két óra alatt jön össze. Ez változatlan az Apple Watch Series 2-höz képest.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!