Tovább folytatódik a Samsung per

Nem utaztunk időt, hanem még mindig ugyanaz a per megy.

Az Apple 2011-ben beperelte a Samsungot, mert úgy vélték, hogy a koreai gyártót inspirálta az Apple telefonjainak formavilága.

Ezt a pert 2012-ben meg is nyerték, a Samsungot bűnösnek találták, de a per azóta is szüntelenül zajlik a koreai gyártó büntetésének megállapítása miatt. Az Apple szeretne 1 milliárd dollárt behajtani, melynél jelentősen többet keresett már a Samsung az elmúlt években okostelefonok eladásával, de ők továbbra se szeretnének fizetni.

A Samsung úgy véli, hogy az Apple nem kérhet jogosan 1 milliárd dollárt, mert annyi folyt be nekik 2011-ig az “iPhone másolatok” eladásából és nem az egész telefon egy másolat.

Az egész telefonból beérkező profitra hajtanak”, mondta a Samsung ügyvédje, John Quinn. “Az Apple dizájn szabadalmai nem egész telefonokat fednek le. A bennük lévő alkatrészek egy részét fedik le, nem pedig egész telefonokat.

Az Apple-től Greg Joswiak tanúskodott tegnap először, aki elmondta, hogy az Apple nagyot kockáztatott az iPhone-nal és ezt is figyelembe kell vennie a bíróságnak.

[az iPhone-nal] mindent kockára tettünk, ami sikeressé tette akkoriban az Apple-t… az egész céggel szerencsejátékoztunk.

A Samsungnak 2015-ben sikerült elérnie, hogy a büntetést 548 millió dollárra levigyék, ennyit be is fizetett akkor az Apple-nek. Abból az összegből 399 millió dollár szólt a dizájn szabadalmaknak, így most ezen a vonalon próbál az Apple több pénzt kinyerni a Samsungból.

A Samsung lehet, hogy nyerni fog ezúttal, de persze az is lehet, hogy az Apple képes lesz kiállni igazáért. A bíróság valamikor a héten fog dönteni a bírság mértékéről.

Az Apple szerint “a Samsung milliószor és milliószor és milliószor többet keresett már”, mint amennyit ők kérnek, a Samsung viszont levinné a hátramaradt összeget 28 millió dollárra. Érdekes küzdelem lesz ez, az egyszer biztos.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!