Tim Cook maga is teszteli az Apple vércukorszint-mérőjének prototípusát

A CNBC jelentései szerint látták Tim Cook-ot, amint egy vércukorszintmérő prototípusát teszteli.

Az Apple vezérigazgatójáról már korábban kiderült, hogy érdekli, hogyan befolyásolja vércukorszintjét az étrend és a testmozgás, és most megfigyelték, miközben teszteli az órájával összekötött eszközt.

A cég vezérigazgatója már februárban említést tett a cukorszintmérőről a Glasgow-i Egyetemen.

Hetekig viseltem a vércukorszintmérőt, pont az utazás előtt vettem le.

Cook azt is elmondta, hogy az eszköz segítségével meg tudta állapítani, hogyan változik a vércukorszintje az elfogyasztott ételek hatására, és képes volt ez alapján úgy változtatni az étrendjén, hogy szinten tudja tartani az értéket.

A jelenleg piacon lévő cukorszintfigyelő eszközök apró, bőr alatti érzékelővel működnek. A Dexcom fejlett rendszerei jeladóval is rendelkeznek, ami képes az eredményt közvetlenül egy iPhone-nak vagy Apple Watch-nak továbbítani.

A pletykák szerint a most a cukorszint figyelése az az egészségügyi probléma, ami legjobban foglalkoztatja az Apple-t. Állítólag egy csapatnyi orvosbiológiai mérnök dolgozik olyan érzékelőkön, melyek anélkül tudják majd figyelemmel követni a vércukorszintet, hogy a bőrön áthatolnának.

A cég már megkezdte a klinikai vizsgálatokat a San Francisco Bay Area-ban, így feltételezhetjük, hogy az eszköz átment az első teszteken.

A BGR szerint az Apple az okosóráiba tervezi beépíteni cukorszintmérőt, vagy legalábbis egy kiegészítő okos óraszíjba, hogy elkerüljék az órába építéssel járó FDA (amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet) vizsgálatokat.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!